Hlavní obsah

Valský hýří v Liberci zdravým sebevědomím a pochvaluje si spolupráci s Filippim

Liberec

Rok a půl působí v kádru libereckých hokejistů útočník Jakub Valský. V létě 2013 přicházel do města pod Ještědem z Kladna, kde patřil k hlavním tahounům. Loni vstřelil za Bílé Tygry v nejvyšší soutěži sedm gólů, letos však tuto metu překonal už v polovině základní části! Po sedmadvaceti kolech má na svém kontě osm branek, což jej řadí k nejproduktivnějším hráčům mužstva. „Pomohla mi zkušenost z národního týmu,“ hledá Valský jeden z aspektů narůstající formy v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: David Taneček, ČTK

Liberečtí hokejisté Jakub Valský (vlevo) a Tomáš Filippi se radují ze vstřelení gólu.

Článek

Zdá se, že po návratu z reprezentační akce vám narostla křídla...

Pociťuji zdravé sebevědomí. Taky jsem si všiml, že v poslední době se mi v klubu daří. Ale pokud se chci udržet v nominaci reprezentace, musím její oprávněnost potvrzovat výkony v extralize.

Předtím ofenzivu Liberce zajišťovali hlavně slovenští útočníci Bartek, Bakoš, Radivojevič i Bulík, ale teď jste převzal jednu z vůdčích rolí.

Hodně těžím ze spolupráce s Tomášem Filippim. Od návratu z nároďáku jsme nebodovali asi jen v jednom zápase. Víc si věříme. A jestli na nás trenéři spoléhají? Těžko říci. Doufám, že zůstaneme produktivní a připojí se k nám další kluci. V hokeji se může všechno rychle otočit.

Bílí Tygři mají v extralize pauzu od 5. až do 12. prosince kvůli odloženému zápasu na Slavii. Vítáte volno v rozjeté sezóně, když ostatní soupeři mají hrací termín i v neděli 7. prosince?

Obdobné přestávky nemám rád. Hrál bych plynule dál a náhlá pauza je pro mě těžká. Musíme aspoň potrénovat a připravit se na nejbližší start proti Hradci Králové. Každý hráč ale snáší čas bez zápasů jinak. Někdo si s úlevou odpočine, někdo je raději v zápřahu. Je to různě dané a záleží, jak se pak dá mužstvo dohromady.

S čím tedy vstupujete do druhé poloviny základní části?

Chceme sbírat body a postupně si vylepšit postavení v tabulce, abychom se dostali do jejího středu nebo ještě výš. Optimální by bylo hrát v klidu. (úsměv)

Registrujete náznaky o povolání do reprezentace pro nadcházející turnaj Euro Hockey Tour v Rusku?

Žádné signály nemám. Ale jak jsem už říkal dříve, kdybych jel na další akci, byla by to pro mě zase obrovská čest. Nechám to otevřené.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články