Hlavní obsah

Třinec - Olomouc 5:1Třinec přehrál nováčka z Olomouce, rozhodl v přesilovkách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Matai 0 : 1
21. Orsava 1 : 1
24. Hrňa 2 : 1
26. Adamský 3 : 1
42. Adamský 4 : 1
57. Rákos 5 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince porazili ve 28. kole Tipsport extraligy Olomouc jasně 5:1 a pojistili si první místo v tabulce. Dvěma góly a asistencí se na výhře podílel útočník Martin Adamský. Domácí třikrát udeřili v přesilových hrách a nadělili hlavnímu kouči Jiřímu Kalousovi dárek k jeho sobotním padesátinám. Olomouc po třech výhrách v řadě nebodovala.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký útočník Jakub Klepiš (druhý zleva) se snaží překonat olomouckého brankáře Jiřího Trvaje. Vlevo je obránce Kohoutů David Škůrek. Vpravo pak útočník Marek Laš.

Článek
Fotogalerie

Favorit se proti nováčkovi dlouho nemohl dostat do provozní teploty. Hosté mu znepříjemnili život aktivní hrou, a když se přidaly třinecké nerozvážnosti v obraně, rodilo se překvapení. Rákos v 11. minutě zbytečně v rozehrávce udělal oblouček zpátky do vlastního pásma, Matai mu uzmul kotouč a přes padajícího obránce švihem z pravého křídla zavěsil.

Ještě větší trhlinu mohly dostat plány Ocelářů v 16. minutě, ale do gólové rány Houdka stihl včas vložit pravý beton Hrubec. Třinec neměl v platonickém tlaku tolik šancí jako jindy. Adamského možnost v oslabení ale mohla skončit vyrovnáním nebýt pohotového Trvaje.

Třinec do druhé části vletěl jako jiný tým. Orsava v oslabení vypíchl puk Cibákovi a už po 33 vteřinách ze sóla Trvaje překonal střelou na lapačku. Domácí zvýšili obrátky, ještě více vysunuli forčekink, a soupeř tonul ve velkých problémech, z nichž pramenily fauly. Stav ve prospěch domácích zakrátko obrátil Hrňa, který po perfektním přiklepnutí Adamského do jízdy švihem skóroval z levého křídla.

Výhru Ocelářů zpečetil Rákos

Hostující střidačka reagovala oddechovým časem, ale přibrzdit třineckou lokomotivu bylo obtížné. Další faul potrestal v přesilovce Adamský, domácí v rozpětí 272 sekund otočili skóre z 0:1 na 3:1 a Trvaj utekl na střídačku.

I po gólové smršti se Olomouc znovu vzchopila. Přestože v poli pak s Třincem nehrála vůbec špatnou partii, lídr soutěže už měl vývoj pod kontrolou. Soupeři zatápěl v přesilovkách, z několika šancí byl blízko čtvrté brance Polanský, ale jeho dorážka šla o milimetry vedle.

Třinec pak opět udeřil v přesilovce, rychlou kombinaci zakončil z mezikruží Adamský a Třinec dohrával v exhibičním rytmu. Pátým gólem pohrdl ve stoprocentní šanci Trončinský, ale tři minuty před koncem to napravil Rákos a Slezané tak Kohoutům vrátili překvapivou porážku z druhé čtvrtiny základní části.

28. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 5:1 (0:1, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 21. Orsava, 24. Hrňa (Adamský, Klepiš), 26. Adamský (Hrňa, Polanský), 42. Adamský (Polanský, Roth), 57. Rákos (Linhart, Klepiš) - 12. Matai. Rozhodčí: Mikula, Šír - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 4:6, navíc Majeský (Olomouc) 10 minut. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Trončinský, Linhart, Galvas, M. Doudera, Matyáš - Hrňa, Matuš, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Klepiš, M. Růžička, Rákos - Chmielewski, Žejdl, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Olomouc: Trvaj (26. Vošvrda) - Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Škůrek, Ondrušek, Rašner - Rác, Marosz, Cibák - Matai, Patera, Buc - Zuzin, Herman, Laš - Pekr, Kucharczyk, T. Rachůnek. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: