Hlavní obsah

Hlaváč na chvíli sparťanem. Třeba se vrátím, tvrdil zkušený hokejista

Hradec Králové

Nečekaně se v dresu hokejové Sparty objevil v extraligovém utkání na hradeckém ledě 38letý Jan Hlaváč. Při absenci Rolinka, Přibyla i Volka požádali Pražané o výpomoc formou střídavého startu svého někdejšího útočníka, kterému končí měsíční pobyt na prvoligovém Kladně a jenž má už v úterý odletět zpět do zámoří za rodinou.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Sparťanský útočník Jan Hlaváč (vlevo) v souboji s královéhradeckým útočníkem Tomášem Mertlem v zápase 28. kola Tipsport extraligy.

Článek

Do sestavy Sparty se Hlaváč vrátil po čtyřech letech. „Zběhlo se to narychlo. Volal mi manažer Martinec, jestli bych si za ně ještě stihl zahrát. Hokej mě pořád baví, užívám si každý zápas, a i když za chvíli jedu zpátky do Ameriky, kývnul jsem," popsal.

Na ledě strávil téměř třináct minut, obnovil spolupráci s centrem Hlinkou a se třemi střelami patřil mezi nejaktivnější z hostů. „Známe se s Hlínou dlouho a víme, co od sebe můžeme čekat. Čas na společný trénink ale nebyl, hráli jsme to víc na intuici," prozradil Hlaváč a jen litoval, že dva góly v rozpětí 46 sekund připravily Spartu o plný bodový zisk.

Výhru urvala teprve v prodloužení, Hradec tak utrpěl pátou porážku v řadě. Hlaváč sám už ani moc nepočítal s tím, že by ještě naskočil do extraligy. „Když ale ta šance přišla, chtěl jsem si co nejvíc užít, že jsem zase na chvíli sparťanem," snažil se autor zlatého gólu ve finále MS 1999 o nadhled, ale bylo na něm vidět, jak je mu líto, že musí na Floridu.

„Nedá se jinak," krčil rameny. „Situace v rodině mě nutí přizpůsobit hokejové plány tomu, abychom byli co nejvíc pohromadě, a já jsem vždy jen na nějaké kratší období někde sám. Není to jednoduché pro nikoho, ale třeba se sem v půlce ledna vrátím a uvidím, co na to řeknou v Kladně a co Sparta," prohlásil Hlaváč.

Reklama

Související témata: