Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 1:2Novák se vítězné premiéry nedočkal. Slavia po plzeňském obratu padla posedmé v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Vas 1 : 0
47. J. Sýkora 1 : 1
50. Kadlec 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Premiéru na střídačce hokejistů Slavie vítězstvím neozdobil. Přitom k ní Petr Novák, nástupce Ladislava Lubiny, neměl daleko. Sešívaní ještě v úvodu třetí třetiny vedli v předehrávce 30. kola extraligy nad Plzní 1:0, Západočeši ale skóre zásluhou přesilovkových tref otočili a vyhráli 2:1. Slavia tak po sedmé porážce v řadě zůstává poslední, Indiáni naopak triumfovali v sedmém z posledních osmi duelů a v tabulce poskočili z osmého místa na páté.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Slavie Praha Petr Novák (vlevo) a jeho kolega Josef Beránek během utkání proti Plzni v pražské O2 Areně.

Článek
Fotogalerie

Ne že by sešívaní hned od začátku udivovali nějakým ofenzivním a strhujícím hokejem... To snad ani nemohl nikdo čekat. Proměna přesto byla na první pohled zřejmá. Zatímco pod Lubinovým vedením inkasovali v posledních šesti zápasech pětatřicet gólů, což činí průměr téměř šest na utkání, proti Plzni si směrem dozadu počínali mnohem svědomitěji.

Soupeř se proto zdaleka nedostával do tolika jasných příležitostí jako v minulých duelech, a když už přesto nějaká přišla, vyřešil ji vynikající gólman Furch. Tak jako v první třetině proti Schleissovi a následně Simonovi, proti jehož dělovce neváhal použít vlastní masku, která mu po zásahu puku dokonce spadla.

Na konci první třetiny byla Slavia blízko vedoucímu gólu, když brankáři Západočechů Machovskému vypadl puk z výstroje. Divíšek ho ale z několika centimetrů za čáru nedostal, hlavně proto, že si proti němu nedovoleným zákrokem pomohl Boháč. Ve 28. minutě už se však domácí mohli radovat. Po Čermákově zblokované střele našel puk nejrychleji Vas, který pohodě trefil odkrytou branku.

Plzeň během necelých tří minut v přesilovkách otočila

Sešívané úvodní trefa nastartovala, a když bezprostředně po ní přečkali oslabení, Machovskému několikrát nebezpečně zatopili. Poletínovu střelu gólman Indiánů s obtížemi vyrazil ramenem a pak měl i štěstí, když tentýž hráč z pár metrů nedokázal zvednout puk přes jeho betony.

Ve třetím dějství Pražany nejprve v oslabení zachránil Furch, jenž skvělým zákrokem hokejkou zabránil takřka jistému gólu po zakončení Johnsona a o pár vteřin později trefil Mozík horní tyčku slávistické branky. Když pak ale zamířil ke Kolaříkovi na trestnou lavici Divíšek, Plzeň minutu a půl dlouhou přesilovkou pět na tři nepohrdla a Ján Sýkora srovnal.

A domácí na svou nedisciplinovanost za necelé tři minuty doplatili znovu. Po faulu Klhůfka napřáhl při přesilovce na modré bývalý dlouholetý kapitán Slavie Kadlec a Západočeši rázem vedli. Necelé čtyři minuty před třetí sirénou mohl přidat třetí gól hostů Lev, v trestném střílení ale na Furcha nevyzrál.

Plzeň už nejtěsnější náskok nepustila, přestože posledních osmnáct vteřin dohrávala ve čtyřech a závěrečných šest sekund dokonce ve třech, a Slavia naopak po odvolání gólmana Furcha v šesti. Divíška totiž tři vteřiny před koncem vychytal Machovský.

Předehrávka 30. kola hokejové Tipsport extraligy:
HC Slavia Praha - HC Škoda Plzeň 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 28. Vas (M. Čermák, Poletín) - 47. J. Sýkora (Johnson, Mozík), 50. Kadlec (Schleiss, J. Sýkora). Rozhodčí: Lacina, R. Polák - Blümel, Kis. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:2. Diváci: 3508.
Slavia: Furch - Valach, Štich, J. Novák, Beňovič, König, Kolařík - Bednář, Vlasák, Sklenář - Klhůfek, Divíšek, J. Doležal - M. Čermák, Vas, Poletín - J. Veselý, Krejčí, Andres. Trenéři: P. Novák a J. Beránek.
Plzeň: Machovský - Mozík, Pulpán, Kadlec, Jeřábek, Kubka, Boháč - Balej, Kašpařík, Hollweg - J. Sýkora, Lev, Johnson - Indrák, Simon, Schleiss - M. Beran, R. Přikryl, Kubalík. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.

Reklama

  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín