Hlavní obsah

Čechmánek se dohodl na smlouvě v Karlových Varech

KARLOVY VARY

Hokejový brankář Roman Čechmánek se zřejmě již definitivně rozloučil s kariérou v NHL, dohodl se totiž na roční smlouvě v extraligových Karlových Varech. ČTK to řekl tiskový mluvčí klubu Jiří Holý. Trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz Čechmánek v době výluky NHL působil ve Vsetíně, kde zároveň zastával funkci sportovního manažera.

Foto: ČTK

Roman Čechmánek v dresu Philadelphie Flyers.

Článek

Čtyřiatřicetiletý zlínský rodák měl v NHL statut volného hráče poté, co mu vypršela smlouva s Los Angeles, a nakonec se rozhodl zůstat v České republice. Smlouva s Karlovými Vary by neměla zahrnovat klauzuli o případném odchodu do zámoří, Čechmánek by tedy měl na západě Čech odchytat celou sezónu.

Ke svému novému týmu se gólman, jenž figuruje v širší nominaci pro olympijské hry v Turíně, připojí v pondělí. "Začátkem týdne se také dořeší všechny zbylé náležitosti kontraktu," uvedl Holý.

V Energii mají nyní na brankářském pozici plný stav. Vedle Čechmánka, jenž by měl být jasnou jedničkou, jsou v Karlových Varech pod smlouvou Lotyš Edgars Masakskis a mladý Lukáš Mensator. "S Eddiem se pravděpodobně dohodneme na jeho hostování v jiném klubu," uvedl na adresu Masalskise generální manažer klubu Miroslav Vaněk na oficiální internetové stránce.

Čechmánek bere Vary jako výzvu

Angažmá ostříleného Čechmánka by mělo týmu pomoci poprvé v historii k postupu do play-off. "Roman není všemocný spasitel, nicméně měl by být jedním ze základních kamenů mužstva, které by mělo play-off vybojovat. Byl to také jeden z důvodů, proč se Roman rozhodl pro Karlovy Vary, neboť to bere jako velkou výzvu a chce v rámci svých možností udělat vše pro to, aby nadcházející sezóna byla pro tým úspěšná," dodal Vaněk.

Čechmánek má ve sbírce z dob vsetínského kralování v extralize pět mistrovských titulů. V roce 2000 odešel do NHL, kde nejprve tři sezóny působil ve Philadelphii Flyers a naposledy v Los Angeles.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín