Hlavní obsah

Plzeň - Karlovy Vary 4:3 PPPlzeň v derby plném obratů přemohla Karlovy Vary v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. J. Sýkora 1 : 0
29. Simon 2 : 0
33. Balán 2 : 1
50. Hruška 2 : 2
58. Balán 2 : 3
60. Johnson 3 : 3
63. Lev 4 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 29. kole Karlovy Vary 4:3 v prodloužení a připsali si již osmou výhru z posledních devíti utkání. Domácí sice v západočeském derby vedli 2:0, ale hosté stačili skóre obrátit a ještě vteřinu před koncem normální hrací doby drželi vedení. Trefa Nicholase Johnsona při power play ale Indiánům zajistila prodloužení a v něm jim bonusový bod přisoudil gól Jakuba Lva. Energie tak prohrála jedenácté utkání na kluzištích soupeřů za sebou.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňští hokejisté slaví gól

Článek

Domácí v sestavě stále postrádali zraněného kapitána Kratěnu, ale vrátil se ní uzdravený Pletka. Ani on se však v úvodní třetině přes dobře pracující defenzivu hostů neprosadil. V opatrně vedeném úvodu byli naopak nebezpečnější hráči Energie, David Hruška ale v sedmé minutě ranou z těžkého úhlu dobře postaveného Machovského nepřekonal. Indiáni měli potíže přejít přes hosty dobře střežené střední pásmo a v 16. minutě je opět podržel mladý brankář, jenž stačil pohotově vyrazit dorážku nekrytého Skuhravého.

Již po deseti vteřinách prostřední části ovšem otevřel skóre ranou od modré čáry Sýkora, který se tak gólově prosadil popáté za sebou. Domácí ožili a při prvním vyloučení v utkání zahrozil dokonce ve vlastním oslabení střelou z levého kruhu Boháč. Ve 25. minutě domácí nevyužili 53 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři, během níž dvakrát nebezpečně pálil zblízka Johnson. Vše si Indiáni vynahradili o čtyři minuty později při hře čtyři na čtyři, kdy ranou bez přípravy z levého kruhu zvýšil Simon na 2:0.

Energii se podařilo nápor domácích zbrzdit až díky proměněné přesilové hře po polovině utkání, poté co uspěl Balán bekhendovou dorážkou. Stejný hráč mohl vzápětí při další početní výhodě totožným způsobem srovnat, ale mířil nad. Aktivnější směrem dopředu však zůstali domácí, Kašpaříkova teč v závěru druhé třetiny jen těsně minula Habalovu branku. Na začátku závěrečné části Machovský skvěle zastavil přesilovkový volej Davida Hrušky z mezikruží a na druhé straně po nabídce Sýkory trefil před brankou volný Johnson pouze pravou tyč.

Hosté ve snaze vyrovnat otevřeli hru a domácí hrozili z brejků. Schleiss však ve 49. minutě nepřekonal v dobré pozici Habala a za chvíli po přečíslení tři na dva upravil David Hruška po příhře Balána svižnou střelou zápěstím na 2:2. Domácí už hráli jen tři útoky, ale disciplinovaní hosté je do šancí nepouštěli. Naopak v 58. minutě dokonal po rychlém brejku a ideální přihrávce Davida Hrušky svým druhým gólem v zápasu obrat Balán.

Stejný hráč se však osm vteřin před koncem normální hrací doby nechal vyloučit a při plzeňské hře bez brankáře Johnson v pádu srovnal na 3:3. Rozjetí domácí navíc v prodloužení přidali čtvrtý gól díky voleji Lva z levého kruhu.

Hokejová extraliga - 29. kolo:
HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 4:3 v prodl. (0:0, 2:1, 1:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. J. Sýkora (Kadlec, Jeřábek), 29. Simon (Jeřábek, Kadlec), 63. Lev (Jeřábek, Kadlec) - 33. Balán (Harant, Sičák), 50. D. Hruška (Balán, Bičánek), 58. Balán (D. Hruška, Duda) . Rozhodčí: Mikula, Šír - Frodl, Charvát. Vyloučení: 5:6, navíc Johnson (Plzeň) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4734.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Boháč - J. Sýkora, Simon, Johnson - Indrák, Lev, Pletka - Kubalík, Přikryl, Schleiss - M. Beran, Kašpařík, Hollweg. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.
Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, Dvořák, Bičánek, J. Tomeček, Redlihs, Šidlík - V. Tomeček, Balán, Duda - D. Hruška, R. Hruška, Micka - Flek, Skuhravý, Vachovec - Koblasa, J. Kverka ml., R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.

Reklama