Hlavní obsah

Hrabal ozdobil návrat do týmu Třince vítězným gólem, Hrňa skóroval dvakrát

Litvínov

Povedený návrat do extraligy zažil hokejový obránce Josef Hrabal. Po necelých deseti měsících, které strávil v Novosibirsku v ruské KHL a naposledy ve finském Lahti, nastoupil poprvé v probíhající sezóně za Třinec a svým gólem rozhodl ve třetí třetině o tříbodovém zisku lídra tabulky na ledě druhého Litvínova. Oceláři tak mají v čele už šestibodový náskok.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

(Zleva) třinecký obránce Josef Hrabal, litvínovský útočník Peter Jánský a brankář Šimon Hrubec.

Článek

„Víme, že Pepa Hrabal je vynikajícím hráčem, zná dobře třinecké prostředí. I když jsme hráli venku, věděli jsme, že nebude při své premiéře nervózní. Takže jeho excelentní zapojení do týmu mě nepřekvapuje," řekl trenér vítězů Jiří Kalous na adresu navrátilce.

Dvěma góly se na třinecké vítězné jízdě v Litvínově podílel novopečený reprezentant Erik Hrňa. Už po dvaceti vteřinách druhé třetiny se snadno dostal ke skórování. Pomohl mu k tomu nečekaný zkrat brankáře Pavla Francouze, který vyhodil puk tak nešťastně, že se odrazil od Hrni do sítě. A záhy kanonýr Ocelářů překonal gólmana střelou z pravé strany.

„Ten první zásah si ani nepočítám, protože jsem se o něj po neúspěšném rozehrání Francouze v podstatě nepřičinil. Byla to chyba gólmana, která se občas stane. Myslel jsem si, že brankář puk zalehne, ale rovnal si ho na hokejku. Ale sjel mu tak, že mě trefil do špičky brusle. Viděl jsem, jak se puk sune do branky," řekl Hrňa.

Francouz vzal chyby na sebe

Přiznával, že se mu vyplatilo sledovat hru i ve chvíli, kdy se zdálo, že nemůže nastat žádná složitá herní situace. „Celkově to byl šťastný gól, který nás povzbudil. A záhy jsme na tom byli ještě lépe. Ale poté jsme ztratili dvoubrankové vedení a ještě jsme prohrávali 2:3. Litvínov parádně vývoj otočil. Přesto jsme si před třetí třetinou řekli, že máme dvacet minut na další obrat pro sebe," líčil třinecký útočník. „Věřili jsme, že pokud zvýšíme agresivitu a budeme soupeře napadat, mohou dělat chyby, což se potvrdilo," oddechl si Hrňa.

Čelem se k porážce postavil Pavel Francouz. „Nejen úvodní gól, ale i rozhodující trefu od Hrabala beru na sebe. Kdybych nepodal tak špatný výkon, asi bychom neprohráli. Bohužel jsem to klukům trochu pokazil zrovna v zápase proti tak ofenzivně laděnému soupeři," hlesl zklamaný litvínovský brankář.

Trenér Litvínova Radim Rulík shrnul zápas z pohledu domácích krátce, ale výstižně: „Hrál se hokej nahoru-dolů, souboj plný zvratů. Měli jsme si uhlídat těsný náskok. Třinec vycítil šanci na rozhodnutí a využil naše chybičky nebo i větší zaváhání. Přesto tvrdím, že jsme mohli urvat solidní výsledek a proto nás mrzí, že nemáme ani bod."

Reklama