Hlavní obsah

Čechmánek poprvé trénoval s týmem Karlových Varů

Zkušený hokejový brankář Roman Čechmánek, nejcennější posila Karlových Varů před nadcházející sezonou extraligy, v pondělí se svým novým týmem absolvoval první trénink. Trojnásobný mistr světa a olympijský vítěz v době výluky NHL působil ve Vsetíně, kde zároveň zastával funkci sportovního manažera.

Článek

Čtyřiatřicetiletý gólman si Karlovy Vary vybral poté, co měl statut volného hráče v NHL a vypršela mu smlouva s Los Angeles. Tento klub už dnes na ledě připomínala jen maska se sfingou a nápisem Kings. I tu ale Čechmánek brzy odloží.

"Jinou zatím nemám, ale už se chystá. Kings a NHL jsou momentálně uzavřenou záležitostí. Během tohoto týdne bych měl podepsat v Karlových Varech smlouvu. Teď už se dolaďují jenom některé její detaily," řekl Čechmánek.

Klauzule o odchodu do NHL pravděpodobně nebude

V zamlžené karlovarské hale se ani trochu nešetřil a do branky mířil co nejčastěji. Ať již při střelbě, nájezdech nebo nácviku různých herních variant. "Potřebuji se co nejdříve dostat do tréninkové a poté i herní pohody," řekl.

V Čechmánkově smlouvě zřejmě nebude zakotvena klauzule o případném odchodu do NHL, takže by měl v Karlových Varech odchytat celou sezonu. "Chci pomoci, jak to nejlépe půjde, k postupu klubu do play off. Usilují tady o to už takřka osm let. Cítím, jaká je tu nyní velká chuť a nadšení udělat pro to maximum," uvedl Čechmánek.

Karlovarský tým podle jeho slov vypadá ambiciózně. "Kouč Zdeněk Venera má po letech manažerské funkce ve Zlíně do hokeje a trénování velkou chuť. On je i jedním z důvodů, proč jsem tady. Hlavně aby nám vyšel začátek soutěže," poznamenal Čechmánek.

Karlovy Vary mají ambice postavit novou arénu

Zatím se ubytoval v hotelu a začal vyřizovat vše potřebné pro příjezd rodiny. Řekl však, že Karlovy Vary příliš nezná. Během působení v extralize sem přijel dvakrát do roka na utkání a hned zase odcestoval.

"Ani teď tady nejsem kvůli městu, ale hlavně proto, abych tady hrál co nejlepší hokej a byl pro klub přínosem. Některé spoluhráče znám, například oba brankáře Mensatora i Masalskise. Jsou to mladí talentovaní gólmani a mohou se propracovat k brankářské špičce," míní Čechmánek.

Z pohody ho nevyvedla ani nepříliš útulná hala karlovarské Energie, která podle mnohých patří k nejhorším mezi extraligovými stadiony. "Ani ve Vsetíně nebyla kdovíjaká hala. Ale vím, že Karlovy Vary mají velké ambice postavit novou arénu. Tak snad to podpoříme našimi výkony," dodal Čechmánek.

Reklama

Související témata: