Hlavní obsah

Z vedoucího tria nevyhrála jen Sparta, padla po přestřelce v Karlových Varech

Praha
Aktualizováno

Třinečtí hokejisté stráví další reprezentační pauzu vyplněnou startem reprezentace na Channel One Cupu na prvním místě tabulky Tipsport extraligy s náskokem sedmi bodů. V nedělním 30. kole soutěže vydřeli výhru 2:1 nad Vítkovicemi, zatímco Litvínov a Sparta zaváhaly. Severočeši udolali nováčka z Mladé Boleslavi až po samostatných nájezdech 3:2, Pražané dokonce odjeli po prohře 3:5 s Karlovými Vary z lázeňského města s prázdnou. Na holešovický celek se bodově dotáhla brněnská Kometa po výhře 3:1 nad Olomoucí, ve východočeském derby s Pardubicemi se radoval Hradec Králové (6:4). Další výhru zaznamenal i mistr ze Zlína, který doma otočil duel s Libercem (2:1). Poslední je stále pražská Slavia, jež si zápas s Plzní (1:2) předehrála již v úterý.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Radost hokejistů Karlových Varů.

Článek
Fotogalerie

Třinec si připsal už čtvrté vítězství v řadě. S Vítkovicemi sice brzy prohrával, ale dvěma trefami v prostřední části hry vývoj zápasu otočil. Derby rozhodl jedenáctým třineckým gólem v oslabení Orsava.

Ve druhé třetině překlopil utkání s Libercem na svoji stranu také Zlín, jenž po nevydařeném startu znovu začíná nabírat dech a připsal si už čtvrtou výhru z posledních pěti utkání. Na vedoucí Vampolův gól odpověděli po první přestávce Marušák s Ondráčkem a úřadující mistr na třetí pokus Bílé Tygry poprvé v sezóně přemohl. Všechny tři branky padly v přesilovkách.

Ani pražské Spartě nestačilo vedení 3:1 na ledě Karlových Varů, domácí během šesti minut a 11 vteřin soupeři znovu gólově odskočili. Vítězný gól vystřelil Energii v utkání proti svým někdejším spoluhráčům obránce Sičák a domácí znovu výrazně podržel brankář Habal, který kryl 40 střel. Spartě se proti Varům v letošním ročníku nedaří, porazila je jen jednou a to ještě v prodloužení.

Mohutný finiš Pardubicím vyrovnání nepřinesl

To Kometa Brno to na Olomouc umí. Extraligového nováčka porazila i ve třetím vzájemném duelu sezóny a znovu získala tři body. Hanáci dlouho odolávali převaze finalisty minulého extraligového ročníku zásluhou výborného výkonu gólmana Vošvrdy, ale v závěrečné třetině Jan Hruška v přesilovce a Kempný odpor hostů zlomili.

Deset gólů viděli diváci ve východočeském derby, z něhož tentokrát vyšel vítězně Hradec Králové a ukončil šestizápasovou sérii porážek. Domácí vedli už 5:1, hosté ještě třemi góly zápas zdramatizovali, ale na vyrovnání nedosáhli.

Mladá Boleslav dlouho trápila favorizovaný Litvínov, hostům nestačil k výhře v normální hrací době ani dvougólový příspěvek Jakuba Petružálka. Severočeši nakonec udolali soupeře z města automobilů i potřetí v letošním ročníku, ale tentokrát až v samostatných nájezdech. Rozstřel rozhodl jediný úspěšný exekutor Robin Hanzl.

Hokejová Tipsport extraliga - 30. kolo:
Třinec - Vítkovice 2:1
Branky: 25. Adamský, 38. Orsava - 9. Olesz
Zlín - Liberec 2:1
Branky: 23. Marušák, 27. Ondráček - 7. Vampola
Karlovy Vary - Sparta 5:3
Branky: 3. a 37. (z trest. střílení) Balán, 33. D. Hruška, 39. Sičák, 58. Redlihs - 19. Buchtele, 31. Pilař, 32. Barinka
Brno - Olomouc 3:1
Branky: 4. Ostřížek, 51. J. Hruška, 53. Kempný - 9. Diviš
Hradec Králové - Pardubice 6:4
Branky: 6. Vantuch, 9. Frühauf, 21. Knotek, 24. Tvrdík, 36. Šimánek, 53. Červený - 21. Tybor, 38. Čáslava, 42. Benák, 48. Nahodil
Mladá Boleslav - Litvínov 2:3 po sam. nájezdech
Branky:  23. Stříteský, 49. Pacovský - 11. a 24. Petružálek, rozh. nájezd R. Hanzl
Předehráno 9. prosince:
Slavia - Plzeň 1:2

Reklama

Související témata: