Hlavní obsah

Karlovy Vary - Sparta 5:3Karlovy Vary otočily zápas a podruhé doma porazily Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Balán 1 : 0
19. Buchtele 1 : 1
31. Pilař 1 : 2
32. Barinka 1 : 3
33. Hruška 2 : 3
37. Balán (trestné střílení) 3 : 3
39. Sičák 4 : 3
58. Redlihs 5 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 30. extraligovém kole Spartu 5:3. Hosté vedli v průběhu druhé třetiny už 3:1, ale Západočeši skóre za šest minut a 11 vteřin otočili na 4:3. Pražany tak porazili doma i podruhé v sezóně a vzali svému sokovi dosud sedm bodů z devíti možných. Dva góly dal v dresu vítězů útočník Stanislav Balán, bek Vladimír Sičák, který před sezónou přišel právě ze Sparty, přispěl třemi body za gól a dvě finální nahrávky.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Jaroslava Hlinku ze Sparty brání Jaromír Kverka z Karlových Varů (vpravo).

Článek

První nebezpečnou střelu sice vyslal sparťanský Pech, ale vedení se ujali domácí. Při vyloučení Barinky otevřel skóre ve třetí minutě Balán. Vyrovnat mohl Kumstát, proti jeho nebezpečné střele však gólman Habal včas vysunul svůj levý beton. V 11. minutě mohl při krátké hře v pěti proti třem navýšit skóre Duda, ale jeho střela z mezikruží skončila pouze na tyči sparťanské branky. Rovněž Sparta využila v první třetině jednu ze svých přesilových her, když v 19. minutě při vyloučení Šmacha srovnal po pěkné kombinaci Buchtele.

Parádní ofenzivní hokej se spoustou emocí se hrál i ve druhém dějství. Tu zahájila rozmíška Hlinky a Formana s Dudou a Mickou. Po nahrávce Kverky zpoza branky mohl skórovat další z karlovarských mladíků Flek. Sparta mohla jít do vedení, ale střela Mikuše rozezvučela jen tyč.

Ve 30. minutě nastaly krušné chvíle pro domácí, když po vyloučení Haranta byl o pár vteřin později vyloučen Duda a za krvavé zranění Rolinka obdržel trest na dvě plus dvě minuty. Téměř dvě minuty trvající přesilovku o dva muže v poli navíc využil Pilař střelou do pravého růžku branky. O minutu později opět trestal sparťanský obránce - Barinka ranou z mezikruží navýšil vedení Sparty na dvě branky.

Tomeček nedal trestné střílení

Karlovarští se však nevzdali. Ještě v trvajícím oslabení vyslal ideálním pasem Vachovec Davida Hrušku a ten střelou mezi Novotného betony vrátil Energii do zápasu. Ve 37. minutě bylo srovnáno. Balán neohroženě vjel mezi obrannou dvojici hostí a Piskáček ho zastavil jen za cenu faulu. Trestné střílení Balán proměnil a vyrovnal. Nabuzeným Západočechům vrátil vedení opět na svou stranu při Buchteleho vyloučení Sičák.

Do závěrečné třetiny nastoupil ve sparťanském brankovišti Lukáš místo Novotného. Ve 44. minutě emoce v hledišti i na ledě vyvolal nejdříve uznaný a poté odvolaný gól Vojtěcha Tomečka. Kumstáta poté ve velké šanci vychytal Habal. Sparta musela na více než minutu rovněž do tří, ale proti čtyřem a s přehledem se ubránila. V 56. minutě byl Poláškem v brankové situaci faulován Vojtěch Tomeček, druhé nařízené trestné střílení dnešního souboje však v gól nepřetavil.

Domácí to ale nemuselo mrzet, neboť v 58. minutě zakončil své povedené sólo Redlihs. Spartě pak ke snížení nepomohla ani závěrečná power play, v níž hrála dokonce v šesti proti třem.

Hokejová Tipsport extraliga - 30. kolo:
HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 5:3 (1:1, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Balán (Harant, Sičák), 33. D. Hruška (Vachovec), 37. Balán z trest. střílení, 39. Sičák (Harant), 58. Redlihs (Sičák, Duda) - 19. Buchtele (Kumstát, Eminger), 31. K. Pilař (J. Hlinka, Polášek), 32. Barinka (J. Mikuš, Cingel). Rozhodčí: Šindler, Hejduk - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 10:10. Využití: 3:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 3912.
Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, Šmach, Bičánek, J. Tomeček, Redlihs, Šidlík - D. Hruška, Balán, Duda - Flek, R. Hruška, Micka - V. Tomeček, Skuhravý, Vachovec - Koblasa, J. Kverka ml., R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a J. Kverka st.
Sparta Praha: Novotný (41. Lukáš) - Polášek, Piskáček, J. Mikuš, Ďaloga, Eminger, Barinka, K. Pilař, Švrček - Forman, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Cingel, Klimek - Sabolič, Pech, Buchtele - Dvořáček, Volek, M. Procházka. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články