Hlavní obsah

Brno - Olomouc 3:1Brněnští i ve třetím duelu s Olomoucí naplno bodovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Ostřížek 1 : 0
9. Diviš 1 : 1
51. Hruška 2 : 1
53. Kempný 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno porazili ve 30. kole extraligy Olomouc 3:1 a i ve třetím vzájemném duelu sezóny s nováčkem soutěže získali plný bodový zisk. Brňané se v tabulce bodově dotáhli na třetí Spartu. Hanáci dlouho odolávali převaze Brňanů zásluhou výborného brankáře Tomáše Vošvrdy, jenž inkasoval rozdílové trefy až v polovině třetí části po střelách Jana Hrušky a Michala Kempného.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Brankář Olomouce Tomáš Vošvrda a útočník Komety Antonín Honejsek.

Článek

Kometa vsadila na útočnou hru s důrazným napadáním soupeře hned po ztrátě kotouče. Získala územní převahu a už ve čtvrté minutě po akci Holce vstřelil úvodní branku duelu Ostřížek. Olomouc po inkasovaném gólu otevřela více hru. Hrozila hlavně rychlými protiútoky do otevřené obrany protivníka. Po jednom z nich zaskočil domácího brankáře Čiliaka v deváté minutě Diviš, který vyrovnal.

V úvodu druhé třetiny se po zaváhání domácích zadáků dostal do brejku Herman, jeho sólo stačil Čiliak zneškodnit. Brňané postupně svůj tlak zesílili. K výrazné herní převaze jim dopomohla častá vyloučení protivníka. V přesilovkách se ale nedokázala Kometa gólově prosadit.

K získání náskoku nepomohla Kometě ani téměř dvouminutová přesilovka pět na tři. V ní střelecky nejčastěji zaměstnávali Vošvrdu obránci od modré čáry, ten však všechny situace řešil s přehledem a byl hlavním pilířem olomouckého týmu.

Hanákům se nabídla možnost ke skórování v úvodu třetí třetiny, kdy naložili s minutovou početní výhodou pět na tři stejně neefektivně jako Brňané ve druhém dějství.

Teprve při desátém vyloučení olomouckého hráče se Kometa střelecky prosadila a v přesilovce Vošvrdu překonal Jan Hruška. Nedlouho po něm přidal třetí gól obránce Kempný. Olomouc se už z tohoto úderu nevzpamatovala a Brňané vítězství uhájili.

Hokejová Tipsport extraliga - 30. kolo:
HC Kometa Brno - HC Olomouc 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Ostřížek (Dočekal, Holec), 51. J. Hruška (Kempný), 53. Kempný - 9. Diviš (Herman, Ondrušek). Rozhodčí: Horák, Pešina - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 8:10, navíc Kempný (Brno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Kováčik - Ton, V. Němec, J. Hruška - Honejsek, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - Holec, Ostřížek, Dočekal. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Olomouc: Vošvrda - Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek, Bartoň - Cibák, Marosz, Rác - Dlouhý, Patera, Kucharczyk - Laš, Herman, Diviš - Rachůnek, J. Knotek, Matai. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: