Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 2:3 SNLitvínov potřetí v sezóně porazil Boleslav, tentokrát po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Petružálek 0 : 1
23. Stříteský 1 : 1
24. Petružálek 1 : 2
49. Pacovský 2 : 2
65. Hanzl (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Litvínova porazili i potřetí v sezóně Mladou Boleslav, ve 30. kole extraligy vyhráli na ledě nováčka soutěže 3:2 po samostatných nájezdech. Středočeši si tak připsali šestou porážku za sebou, Litvínov ukončil sérii předešlých dvou proher a upevnil si druhé místo v tabulce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu v utkání proti Mladé Boleslavi.

Článek

I přes sérii porážek začali domácí aktivně, k čemuž jim dopomohlo i brzké vyloučení Kubáta. Gól však Středočeši vstřelit nedokázali a v 11. minutě inkasovali jako první. Žabkovo vyloučení využil Petružálek, kterému dali domácí dostatek prostoru v ideální pozici mezi kruhy.

Vyrovnat mohl v početní výhodě Mikulík, Francouz si však s jeho samostatnou akcí poradil. Ve 23. minutě jej ale v další přesilovce překonal tečovanou střelou od modré čáry Stříteský.

Hosté však na trefu Mladé Boleslavi dokázali rychle odpovědět. O 87 sekund později při signalizované přesilové hře se po rychlém protiútoku podruhé prosadil Petružálek a v šestém duelu po návratu do mateřského klubu vstřelil pátou branku.

Ideální šanci zvýšit své vedení měli Severočeši na začátku třetí dvacetiminutovky, kdy hráli 35 sekund v pěti proti třem. Gólman Růžička si však poradil i s tvrdou střelou Lukeše, který se do sestavy Litvínova vrátil po měsíční pauze zaviněné zraněním.

Krátkou, jedenáctisekundovou, dvojnásobnou přesilovku si následně zahráli i hosté, a přestože ji nevyužili, dlouho je to mrzet nemuselo. V závěru klasické výhody tečoval Klimentovu střelu za Francouzova záda Pacovský a vyrovnal. Přesilovková branka byla pro domácí o to cennější, že se již od 26. kola nedokázali prosadit při hře pět na pět.

Další možnost rozhodnout duel v přesilovce měli domácí na přelomu normální hrací doby a prodloužení, třetí gól ale nepřidali. I proto, že Stříteský trefil tyč. O vítězi zápasu tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých uspěli hosté. V šesté sérii rozhodl o jejich výhře Hanzl. Mladá Boleslav tak prohrála i čtvrté nájezdy v sezóně.

Hokejová Tipsport extraliga - 30. kolo:
BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 2:3 po sam. náj. (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Stříteský (M. Látal, Mikulík), 49. Pacovský (Klimenta, Robar) - 11. Petružálek (Trávníček), 24. Petružálek (Ručinský, Chaloupka), rozhodující nájezd R. Hanzl. Rozhodčí: Hodek, Lacina - Blümel, Lučan. Vyloučení: 6:11. Využití: 2:1. Diváci: 2470.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Vidmar, Stříteský, Žabka, Trončinský, Trška, Robar, R. Čermák - Mikulík, Musil, Klimenta - Lenc, D. Výborný, Bárta - M. Látal, Vrbata, Pacovský - Jarůšek, Kubica, L. Pabiška. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Kousalík, Šlégr, Pavlík, Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, Jurčík, Gerhát. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama