Hlavní obsah

Slavii neprobral nový kouč ani derby. Podeváté v řadě zůstala bez bodu

Praha

Ani 104. derby pražských rivalů neprobudilo mdlou Slavii, která nebodovala už podeváté za sebou a zaslouženě okupuje poslední příčku tabulky. Jubilejní 50. sparťanskou výhru zařídily hlavně dva rychlé góly Vladimíra Emingera.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Brankář Slavie Dominik Furch v utkání se Spartou.

Článek

Kdo dorazil v 7. minutě, přišel o to podstatné. Domácí obránce do té doby využil první dvě přesilovky a stanovil tón zápasu. „Musím poděkovat Hlinkovi, že mi to tam pěkně nalejval. Už před zápasem mi říkal, kam si mám najíždět, že mě bude hledat," vykládal střelec.

Slávisté, premiérově na lavičce s novým koučem Dušanem Gregorem, byli od začátku ve všem pomalejší. Jakoby je bramborový salát tížil o něco víc, než jejich protivníky. „Měli jsme nový impuls, nechtěli jsme myslet na naši bídnou sérii, ale Sparta byla lepší. My si toho moc nevypracovali. Kdybych to ale rozebíral, tak bych se mohl taky zbláznit," odfoukl si slávistický brankář Dominik Furch.

Jeho protějšek Filip Novotný se v pohodě pročekal k první nule sezóny, zasahoval jen patnáctkrát. Šance na kontaktní trefu slávisté prakticky neměli a jejich žalostná produktivita (čtyři góly za poslední čtyři zápasy) ještě víc vynikla po třetí sparťanské trefě. „Pohlídali jsme si to vzadu vcelku dobře," usmíval se Eminger.

Hosté překvapili, jen když v jejich fanouškovském kotli práskla petarda a pořadatelé odnesli do útrob haly zjevně otřesenou fanynku červenobílých. Nový trenér viděl, že vytáhnout zničený tým do horních příček bude složité. „Nedokážeme se v útočném pásmu udržet na puku, nemáme tlak," tvrdil rozčarovaný Gregor.

„Není ale jiná cesta než pracovat. Posílení bude složité, musíme hrát se stávajícím kádrem. Je úplně jedno, jestli je na lavičce Gregor, nebo ‚Železný Mike'. Ukáže se, jak jsou hráči loajální vůči klubu a co jsou ochotni obětovat. Nechci mluvit o play off, nebo o baráži. Situace je vážná, odskok v tabulce veliký," řekl kouč Slavie, jež na předposlední Zlín ztrácí osm bodů.

Reklama