Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 4:1Vedoucí Třinec porazil zásluhou hattricku Adamského Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Adamský 1 : 0
4. Adamský 2 : 0
24. Johnson 2 : 1
39. Hrňa 3 : 1
45. Adamský 4 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince porazili v souboji dvou nejúspěšnějších týmů prosince Plzeň 4:1 a zaznamenali už šestou výhru v řadě. Hlavní zásluha připadla Martinu Adamskému, který utkání rozhodl hattrickem. Jednu trefu si připsal i nejlepší extraligový střelec Erik Hrňa. Plzeň po pěti vítězstvích v prosinci poprvé nebodovala.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Třince se radují z gólu proti Plzni.

Článek

Oceláři měli famózní vstup do zápasu a brzy je hřálo dvougólové vedení. Už po 76 sekundách je poslal do vedení Adamský, který si v přesilovce jako házenkářský pivot na brankovišti stáhl ze vzduchu kotouč odražený od zadního mantinelu a doklepl ho do branky.

Adamského zastihl úvod ve skvělé pohodě. Hned v dalším střídání na modré čáry vyškolil Moravčíka a plzeňského debutanta Polívku ve čtvrté minutě podruhé překonal švihem na vyrážečku.

Plzeň se po hrozivém startu dokázala postupně zmátořit. Ještě do konce první části srovnala se soupeřem krok a ve druhém dějství už začala tahat za delší konec. Lékem na herní kocovinu Škody byl výborný pohyb, kterým se hosté od druhé dvacetiminutovky prezentovali. Johnson ve 24. minutě navíc v přesilové hře těsně před Hamerlíkem tečoval do sítě Sýkorovo nahození a domácí už si nemohli být jisti ani vedením.

To také mohlo vzít několikrát za své. Sýkora vzápětí předložil Johnsonovi puk jako na zlatém podnosu před odkrytou branku, ale hostující útočník těsně přestřelil. Domácí přežili i velké příležitosti Schleisse a Indráka, kteří sami před Hamerlíkem nedotáhli koncovku. Plzni dal lekci z produktivity 63 sekund před koncem druhé části nejlepší extraligový kanonýr Hrňa, který po třineckém brejku nic nevymýšlel a z první uklidil Krepsovu přihru do sítě.

Hosty ale definitivně položil na lopatky svým třetím gólem Adamský, který ve 45. minutě vystihl křížnou přihrávku Johnsona a sólo na Polívku zakončil bekhendovým blafákem. Třinec se pak takticky zatáhl do středního pásma a soupeře nepustil k žádnému ohrožení Hamerlíka. Až pár sekund před koncem mohl výsledek zkorigovat Johnson, ale svoji šanci nevyužil.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 2. Adamský (Klepiš, Roth), 4. Adamský (Roth), 39. Hrňa (Kreps), 45. Adamský - 24. Johnson (J. Sýkora, Kadlec). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:6, navíc Klepiš (Třinec) 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 5200 (vyprodáno).
Třinec: Hamerlík - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, M. Doudera, Hrabal, Nosek - Hrňa, Kreps, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Klepiš, Matuš, Rákos - Kindl, Žejdl, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Plzeň: Polívka - Kadlec, Jeřábek, Mozík, Pulpán, Kubka, Moravčík, od 21. navíc Boháč - Kratěna, Bližňák, Schleiss - J. Sýkora, Lev, Johnson - Indrák, Simon, Pletka - Balej, T. Sýkora, M. Beran. Trenéři: Michal Straka, Čihák a J. Špaček.

Reklama

Související témata: