Hlavní obsah

Slavia - Vítkovice 4:3Slavia ukončila černou sérii, v nájezdech udolala Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Vlasák 1 : 0
27. Vandas 1 : 1
29. Stránský 2 : 1
38. Káňa 2 : 2
44. Novák 3 : 2
55. Svačina 3 : 3
65. Bednář (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Slavie ukončili sérii devíti zápasů, v nichž nebodovali, když v utkání 32. kola extraligy porazili Vítkovice 4:3 po samostatných nájezdech. Pražané třikrát vedli, ale hosté vždy odpověděli. Nájezdy rozhodl útočník Jaroslav Bednář.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Slávistický útočník Jan Stránský překonává gólmana Vítkovic Daniela Dolejše.

Článek

Úvodní dějství poměrně jasně vystihovalo tabulkové postavení obou celků ze spodních pater extraligy, jež na sebe v boji o důležité body narazily. Příliš zajímavých situací k vidění nebylo a hlavní cíl byl patrný - pokud možno co nejdéle neinkasovat.

Z hokejové šedi vybočila v deváté minutě šance Divíška v signalizované výhodě, jeho střelu zblízka však chytil gólman Dolejš. Ten pokryl vcelku bez potíží v 15. minutě i Sklenářovu teč, na druhé straně pomohla Furchovi v brankovišti Pražanů pár vteřin před přestávkou při Kucserově zakončení horní tyč.

První chybu, za kterou tým pykal, udělali nakonec hosté. Kovářovo vyhození podél hrazení do středního pásma sklepl se štěstím Poletín, posunul puk na Vlasáka, který se ocitl v mezikruží sám a měl hodně klidu na to, aby s přehledem otevřel skóre. Slavia o chvíli později přečkala bez pohromy oslabení, ale Vandas vzápětí překvapil Furcha a vyrovnal.

Ve 28. minutě musel na trestnou lavici Stehlík a pobyl na ní jen 40 vteřin, než ho předčasně vrátil do hry Stránský. Divíškovu střelu z velkého úhlu tečoval před Dolejšem Doležal, kotouč vypadl před prázdnou branku a Stránský z této pozice zkrátka musel skórovat. Furch chvilku nato sebral radost Tomáši Svobodovi.

Divíšek mohl ve 35. minutě uklidnit svůj tým, když se zničehonic ocitl sám před Dolejšem, ale tak dlouho přemítal nad koncovkou, až se k ní vůbec nedostal. A trest se dostavil. König se provinil proti pravidlům, přesilovku využil za necelou půlminutku Káňa a bylo znovu vyrovnáno.

Vedení vrátil Slavii povedenou ranou od modré čáry ve 44. minutě Novák. Další velké příležitosti v podobě přečíslení Čermáka s Vlasákem, jemuž nesedla střela do odkryté branky, a dorážek Jiřího Doležala zůstaly ovšem bez gólové tečky a domácí to muselo mrzet. V 55. minutě totiž střelou mezi betony znovu vyrovnal Svačina.

V prodloužení přečkali slávisté krušné chvilky při Štichově trestu ze závěru základní hrací doby. I proto došlo na nájezdy. Káňa, Vlasák, Svačina neproměnili, Bednář ano a Tomáš Svoboda nedokázal odpovědět.

32. kolo hokejové extraligy:
HC Slavia Praha - HC Vítkovice Steel 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Vlasák (Poletín), 29. Stránský (J. Doležal, Divíšek), 44. J. Novák (Kolář, Sklenář), rozhodující sam. nájezd Bednář - 27. Vandas (Kovář, Stehlík), 38. J. Káňa (Olesz), 55. Svačina (Stehlík). Rozhodčí: Hejduk, Pešina - J. Svoboda, Špůr. Vyloučení: 9:5. Využití: 1:1. Diváci: 4010.
Slavia: Furch - J. Novák, Kolařík, A. Růžička, Beňovič, Valach, Štich, König, Knot - Kolář, Bednář, Sklenář - Stránský, Divíšek, J. Doležal - M. Čermák, Vlasák, Poletín - J. Veselý, Vas, T. Doležal. Trenéři: Gregor a J. Beránek.
Vítkovice: Dolejš - Čerešňák, Hrbas, Zíb, Malec, Kovář, Stehlík, Pastor, Šenkeřík - T. Svoboda, Burger, Olesz - Szturc, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, J. Káňa - E. Němec, Kolouch, Kucsera. Trenér: Svozil.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín