Hlavní obsah

Deset zápasů bez bodu už Slavia nedopustila. Pořád je to křeč, ale musíme fárat dál, nabádal Bednář

PRAHA

Hokejisté Slavie v neděli zažili pocit, jaký nepoznali od 21. listopadu. Po devíti zápasech bez bodu se proti Vítkovicím nakonec prokousali k výhře 4:3 po nájezdech. Na žádné předsilvestrovské juchání to ovšem není.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Autor vítězného nájezdu Jaroslav Bednář ze Slavie s brankářem Dominikem Furchem po výhře nad Vítkovicemi.

Článek

„Je to spíš křeč. Hrozně se napracujeme na nějakou šanci, ale odfárali jsme to. Od té černé práce a maličkostí musíme začít, bez toho to nejde," přemítal Jaroslav Bednář, jediný úspěšný exekutor v rozstřelu. „To byla ode mě taky snad jediná rána na bránu. Viděl jsem mezeru, tak jsem zavřel oči a pálil. Zkusil jsem to pod lapačku, jak to mám rád. Sice z velké dálky, ale propadlo to tam," oddechl si slávistický lídr.

První domácí duel s novým koučem Dušanem Gregorem si nenechal ujít ani odvolaný trenér Ladislav Lubina. Společně se čtyřmi tisícovkami diváků viděl, jak jde Slavia třikrát do vedení a třikrát o něj přichází. „Na našich hokejkách je nervozita, o negativech víme. Mužstvo ale ukázalo srdíčko, rvalo se na cestě za bodovým ziskem, za což ho chválím," rozprávěl Gregor.

Ztráta posledního týmu tabulky je však nadále značná. A není divu, když za tři body vyhrál naposledy 16. listopadu. „Zařvali jsme si, ale je jasné, že to najednou nebude o třídu lepší, rychlejší a tvrdší. Nemůžeme se dívat na to, kdo je před námi, protože tam jsou všechna mužstva. Ani na to, o kolik to je bodů. Musíme prostě fárat dál," nabádal Bednář.

Slavia během devíti zpackaných duelů nasbírala ostudné skóre 16:44, Vítkovice na jejím ledě také měly větší plány, než jen bod. „Chtěli jsme tři," připustil jejich kouč Ladislav Svozil. Mohl se radovat i ze dvou, kdyby jeho ansámbl nezvrtal v prodloužení přesilovku. „Ve třech jsme to ale skvěle ubránili," potěšilo slávistického beka Jana Nováka.

Zbytek obstaraly Bednářovy šikovné ruce. „Zůstávám při zemi, ale za ty body jsem doopravdy rád, protože ta černá série už byla hrozně dlouhá," dodal střelec vítězného gólu.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec