Hlavní obsah

Pardubice - Brno 4:1Pardubickou výhru režíroval kanonýr Sýkora

MinutaMin. Tým Hráč Akce
31. P. Sýkora 1 : 0
38. Zohorna 2 : 0
40. Zohorna 3 : 0
54. Hruška 3 : 1
60. Starý 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili v utkání 33. extraligového kola Brno 4:1. Góly padaly až ve druhé polovině zápasu. Třemi body za gól a dvě asistence přispěl k výhře útočník Petr Sýkora, na obě trefy do černého nahrával Tomáši Zohornovi. Východočeši bodovali doma naplno potřetí za sebou, naproti tomu do vánočních svátků výtečně hrající Kometa prohrála poslední dva duely s celkovým skóre 3:12.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický obránce Blaž Gregorc (vlevo) a útočník Tomáš Zohorna se radují z gólu.

Článek

Podruhé v sezóně hlásila pardubická aréna plný stav. Přes deset tisíc diváků se dostalo do varu už při prvním střídání, když Ton vystihl rozehrávku domácích a jen těsně minul branku. Brněnský kanonýr si během první třetiny připravil další dvě dobré střelecké možnosti, ale v minisouboji s brankářem Vejmelkou ztrácel.

Pardubice měly největší šanci paradoxně v oslabení, ale Falter se dokázal bravurně přesunout při střele Sýkory. V dobré pozici byl i v 15. minutě domácí útočník Semorád, ale zakončení mu zhatil soupeřův faul. Tou dobou už šancí ubývalo, oba týmy hrály o poznání trpělivěji.

Zkraje druhé části se znovu před Vejmelkou ocitl Ton, avšak ani tentokrát neuspěl. Branky začaly padat až po polovině zápasu, jejich režii si vzal na starost pardubický Sýkora. Ten nejprve vystihl zaváhání obránce a rychlou střelou otevřel skóre, poté perfektní přihrávkou připravil lehký gól Zohornovi.

Kometa se mohla okamžitě vzchopit, jenže osamocený Čermák nedokázal dostat kotouč za brankovou čáru, což také potvrdil rozhodčí u videa. Aby byla skutečnost pro hosty ještě krutější, tři vteřiny před druhou přestávkou zaváhal za svou brankou Falter, čehož využil pohotový Zohorna a zvýšil na 3:0.

Brno mělo před sebou těžký úkol, navíc se nemohlo dostat k potřebnému tlaku. O možnost snížit v přesilovce hosté dvakrát brzy přišli kvůli vlastnímu faulu. A tak mohl dokonat hattrick osamocený Zohorna, ovšem Faltra tentokrát neprostřelil. Naději dal Kometě až šest minut před koncem parádní ranou pod horní tyč Hruška. Brňané pak odvolali brankáře, ale na další gól už nedosáhli. Do opuštěné brány definitivně rozhodl Starý.

33. kolo hokejové extraligy:
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Kometa Brno 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 31. P. Sýkora, 38. T. Zohorna (P. Sýkora, Gregorc), 40. T. Zohorna (P. Sýkora), 60. Starý (Radil, Nahodil) - 54. J. Hruška (P. Ton). Rozhodčí: Fraňo, Horák - Kis, M. Svoboda. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 10.194 (vyprodáno).
Pardubice: Vejmelka - Čáslava, Gregorc, Korím, Benák, Čutta, Píša - P. Sýkora, T. Zohorna, Cetkovský - Radil, Nahodil, Starý - Gašparovič, Marcinko, Semorád - Půhoný (41. Kňazev), Kaut, Rod. Trenéři: Venera a M. Říha ml.
Brno: Falter - Vágner, Ptáček, Hanzlík, Dujsík, Kuboš, Dlapa - Ton, V. Němec, J. Hruška - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Dočekal, Burian - Holec, Ostřížek, Mrázek. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Reklama

Související témata: