Hlavní obsah

Karlovy Vary - Slavia 2:0Karlovy Vary si upevnily pozici v desítce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Hruška 1 : 0
59. Hruška 2 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 33. kole extraligy Slavii 2:0. Dvěma góly v závěrečné třetině upevnil svému týmu pozici v desítce kanonýr David Hruška, čisté konto vychytal Tomáš Závorka. S velkou ztrátou poslední Pražané poté, co v neděli utnuli sérii devíti utkání bez bodového zisku, vyšli znovu naprázdno a opět tak protáhli čekání na výhru za tři body, které trvá od 16. listopadu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Slavie Dominik Furch a obránce Pavel Kolařík při utkání v Karlových Varech.

Článek

Ačkoliv v sedmé minutě po nahození Šmacha zazvonil skákající puk na tyči Furchovy branky, byli to hosté, kdo byl v úvodní dvacetiminutovce aktivnějším týmem. První velkou příležitost k otevření skóre měl Divíšek, který po odraženém puku zůstal zcela sám před karlovarskou brankou. Rovněž druhou šanci téhož hráče dokázal domácí gólman pokrýt. Tlak Slavie pokračoval,ale jenom díky Závorkovi zůstal bezbrankový stav i po gólové šanci při úniku Stránského.

Ve druhé třetině se domácí představili již v lepším světle, byť bez brankového efektu. Poté, co přežili krátké, dvacet vteřin trvající oslabení tří proti pěti, trvale zatlačili hosty do jejich obranného pásma. Veškerým efektem herní převahy a lepšího pohybu na ledě byly pouze tři nastřelené tyče, když se postupně do konstrukce slávistické branky trefili Duda a dvakrát Šmach.

Tlak Karlových Varů donutil v polovině řádné hrací doby hostujícího trenéra Gregora k vyžádání oddechového času, který ale na průběhu hry mnoho nezměnil. Po výtečném zákroku Furcha, jenž svým rozklekem znemožnil Vojtěchu Tomečkovi zasunout puk za jeho záda, se do sebe pustili Vachovec s Kolaříkem a Balán se Stránským, za což všichni obdrželi menší dvouminutové tresty.

Ve 43. minutě po ideální nahrávce Skuhravého, který vystihl nepřesnou rozehrávku Pražanů, otevřel skóre Hruška. Slavia mohla srovnat v 50. minutě, ale dotírající Bednář ani Kolář výtečného Závorku nepřekonali. V téže minutě sice nakonec Slavia dostala puk do karlovarské sítě, ale gesto rozhodčího, jež signalizovalo postavení hostujícího hráče v brankovišti, bylo rezolutní a neoblomné.

Po zbytek utkání Energie jednobrankový náskok bezpečně hlídala a nepouštěla červenobílé do větších šancí. Dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby se slávističtí trenéři odhodlali ke hře bez brankáře. Místo vyrovnání se však v 59. minutě po fatální rozehrávce hostující obrany podruhé v zápase trefil Hruška a rozhodl.

33. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Slavia Praha 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávka: 43. D. Hruška (Skuhravý), 59. D. Hruška. Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:9. Bez využití. Diváci: 4344.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Deyl, Šmach, Šidlík - D. Hruška, Balán, Duda - V. Tomeček, J. Kverka ml., Vachovec - Koblasa, Skuhravý, Micka - Heizer, R. Hruška, R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek, J. Kverka st. a Kněžický.
Slavia: Furch - J. Novák, Kolařík, Valach, Štich, A. Růžička, Beňovič, Knot, König - Kolář, Bednář, Sklenář - Stránský, Divíšek, J. Doležal - M. Čermák, Vlasák, Poletín - J. Veselý, Vas, T. Doležal. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Reklama

  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice