Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 4:3 SNLitvínov po dramatickém boji udolal Zlín v nájezdech, rozhodl Hübl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Trávníček 1 : 0
23. Veselý 1 : 1
28. Čajánek 1 : 2
39. Fořt 1 : 3
47. Petružálek 2 : 3
60. Pavlík 3 : 3
65. Hübl (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili ve 33. kole extraligy Zlín 4:3 po samostatných nájezdech. Litvínov skóroval jako první, ale ve třetí třetině potřeboval smazat dvougólové manko, což se podařilo až 22 vteřin před sirénou obránci Filipu Pavlíkovi. Nájezdy pak rozhodl útočník Viktor Hübl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu

Článek

Do utkání vstoupili lépe hosté. Ve čtvrté minutě nahodil puk na Francouze Marušák a dorážel Čajánek, domácí brankář si však bez problémů poradil. Další šanci měl Fořt, ani on neuspěl. Na druhé straně si připsal první litvínovskou střelu na branku Jurčík, ale Štůrala výtečně zakročil.

Hübl poté tečoval Lukešovu nabídku, hostující brankář byl však znovu připraven. Ve 12. minutě se už domácí dočkali: Trávníček švihem vypálil z pravého křídla a puk se od Žižkovy brusle odrazil za Štůralova záda. Další branku mohl přidat Ručinský, jeho střelu Štůrala vytěsnil vyrážečkou.

Druhé dějství vyšlo po všech stránkách lépe Zlínu. Veselý ve 23. minutě střelou mezi betony využil přesilovou hru a vyrovnal. Poté poslal Frolo nevybíravě k zemi Okála a putoval pod sprchu. Okál se těžce zvedal z ledu a s bolestivou grimasou odjel do kabin. Hosté hráli pět minut přesilovou hru a když do toho ještě Lukeš vystřelil puk mimo hřiště, museli domácí do tří. Nejprve trefil brankovou konstrukci Kotvan, následoval ho Matějíček, poté ale v další šanci Čajánek z dorážky poslal hosty do vedení.

A pro Litvínov mohlo být ještě hůře, ale Urbanec bombou od modré trefil do třetice pouze tyčku Francouzovy branky. Domácí se připomněli v 29. minutě, kdy se Jánský natlačil z pravého křídla až před branku, ale neuspěl a puk za Štůralu nedoklepl ani nikdo z jeho spoluhráčů. V závěru druhé části udělal chybu v rozehrávce Šlégr, puk zachytil Žižka, vypálil a z dorážky zvýšil na rozdíl dvou branek Fořt.

Litvínovští vrhli ve třetí části všechny síly do útoku a v 47. minutě se jim to vyplatilo. Petružálek dal se štěstím branku na 2:3 a vykřesal tak ještě naději na bodový zisk. Domácí měli obrovský tlak, ale Štůrala chytal fantasticky; kryl šance Lukeše, Jánského i bombu Šlégra z mezikruží.

Další šanci měl opět Jánský a po něm Trávníček, ale stále stejná písnička - puk vždy zastavil výtečný zlínský brankář. V 55. minutě si Martynek najel na Šlégrův pas, zblízka trefil pouze hostujícího čaroděje. Až v závěrečných vteřinách sebral po buly puk Pavlík a nadvakrát za ohlušujícího jásotu fanoušků vyrovnal.

V prodloužení se hra přelévala z jedné strany na druhou, ale rozhodnout musely až samostatné nájezdy. V nich uspěli jak Hübl, tak Lukeš, naopak Francouz zavřel svou branku a Litvínov se tak mohl po dvou porážkách opět radovat. Beranům navíc vrátil porážku 5:6 v prodloužení z půlky listopadu.

Hokejová Tipsport extraliga - 33. kolo:
HC Verva Litvínov - PSG Zlín 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:3, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Trávníček (Chaloupka), 47. Petružálek (Hübl, Ručinský), 60. Pavlík (Hübl), rozhodující sam. nájezd Hübl - 23. O. Veselý (Čajánek), 28. Čajánek (Urbanec, Matějíček), 39. Fořt (Žižka). Rozhodčí: Pešina, Homola - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:11, navíc Frolo (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 5675.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Pavelka, Pavlík, Šlégr, Zeman, Frolo, Gula - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Zlín: Štůrala - Matějíček, Žižka, Marušák, Řezníček, Kotvan, Urbanec, od 41. navíc O. Horák - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Köhler - Holík, Roman Vlach, Říčka - Fořt, Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Reklama

Související témata:
  1 : 5 Brno - Litvínov 1 : 5 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Brno vs. Litvínov
Brno vs. Litvínov
Brno
Litvínov
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240318T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice
  Liberec - Sparta dnes 18 : 00
20240319T18 : 00:00+0100
Liberec vs. Sparta
Liberec vs. Sparta
Liberec
Sparta
  Hradec Králové - Pardubice dnes 19 : 00
20240319T19 : 00:00+0100
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové vs. Pardubice
Hradec Králové
Pardubice