Hlavní obsah

Dva Kleslovy góly byly trochu mimo plán

Mladá Boleslav

Nosí kapitánské céčko a patří mezi pilíře třinecké obrany, góly se od něj ale tolik nečekají. Taky Rostislav Klesla ještě žádný na kontě v této sezóně neměl. Do role střelce se však nečekaně obsadil při televizním utkání v Mladé Boleslavi a skóroval hned dvakrát.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Třince se radují z gólu

Článek

„Ten první gól byl ale vyloženě náhoďák," říkal Klesla, když vedení zvýšil nahozením puku ze středního pásma na nepozorného Růžičku a vyhnal ho tak už v 10. minutě na střídačku. Ve třetí části překonal i náhradníka Ritticha, daleko razantnější gólovou střelou od modré. „Spadlo mi to tam tak trochu mimo plán. Samozřejmě jsem rád, ale z nuly na kontě gólů jsem vystresovaný nebyl. Spíš jim mám na ledě zabraňovat, než bych je dával," líčil do televizní kamery.

Třinec, jemuž ze sestavy na poslední chvíli vypadli nemocní útočníci Kreps a Rákos, tak vyhrál i sedmý prosincový zápas a v čele tabulky má třináctibodový náskok. „I když chyběli důležití hráči, povedl se parádně vstup do utkání. Pak jsme přestali bruslit, Boleslavští na nás vlítli, ale ve třetí části jsme se vrátili ke své hře a všechno už bylo v pohodě," mínil Klesla.

Pro Boleslav zůstává vlastní led snad zakletý, ze sedmnácti utkání tam vyhrála pouze čtyři. V šanci zlepšit si bilanci proti lídru extraligy snad domácí ani nevěřili. „Byli jsme posr..., že přijel Třinec. Vláli jsme tam nesmyslně za hráči a on s námi pinkali bago. Spadlo to z nás, teprve když jsme dostali tři góly. Sice jsme se ještě vrátili na kontakt, ale už nepřišla nějaká haluz, aby jim tam spadnul taky nějaký pašerák jako nám," mrzelo útočníka Lukáše Pabišku.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice