Hlavní obsah

Vítkovická rarita: Roman se v jednom oslabení dvakrát trefil

Ostrava

Už dva góly v jednom oslabení se v hokeji na vrcholové úrovní vidí zřídkakdy. Vítkovický útočník Ondřej Roman dokázal v úterním extraligovém utkání s Libercem dát během 59 sekund hry čtyř proti pěti dvě branky dokonce sám. Nejlepší vítkovický střelec přispěl k důležité výhře 4:1 i jednou asistencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost vítkovických hokejistů

Článek

Neobvyklý střelecký počin vstřebával pětadvacetiletý centr pomalu. "Já jsem v oslabení nedal gól snad nikdy, aspoň si na to nepamatuju. A teď hned dva v jednom. Je to taková perlička. Když nám dneska nešly přesilovky, tak jsme si pomohli těmi oslabeními," řekl po utkání Roman v rozhovoru s novináři.

Roman se dvakrát prosadil do rozklížené liberecké defenzívy. Každou gólovou hitparádu by musel ozdobit jeho zásah na 3:0, při němž mu spoluhráč Svačina naservíroval puk zadovkou do druhé vlny přímo před prázdnou branku. "Klobouk dolů, jak to udělal. Nejdříve na sebe navázal dva hráče a i já jsem byl překvapený, že mi to tam ještě dal. Už jsem chtěl jet střídat, nečekal jsem, že to ještě přihraje," řekl Roman.

Vítkovická hokejová dvojčata už o sobě perfektně ví. Soupeře však doposud nejčastěji ničila sehrávkami zpoza branky na roh brankoviště. "Nevím, jestli mě tam teďka viděl, ale my dva se vidíme naslepo. Možná cítil, že jedu za ním, a viděl, že se na něho dva hráči navázali, tak mě tam možná tušil a byl jsem tam," řekl Roman.

Nepřímý "podíl" na obou gólech si připsal i vyloučený obránce Tomáš Kudělka, který se ve vítkovických barvách opět představil po návratu z nevydařeného angažmá ve finském Lahti. "Říkali jsme mu s klukama na střídačce, že musí být vylučovaný častěji, když nám to tak vyšlo. Snad to vyjde i příště," usmíval se Roman.

Vítkovice výhrou nad přímým sokem v boji o play off nakročily do první desítky, ve které scházejí od 5. října. "Byl to jeden z nejlepších našich výkonů v sezóně. Výborně zahrály všechny čtyři pětky, vyhráli jsme zaslouženě. Doufám, že sérii proti týmům okolo nás teď ještě završíme úspěšně s Olomoucí," řekl Roman, jehož celek z posledních tří utkání proti Zlínu, Slavii a Liberci vytěžil sedm bodů.

Reklama