Hlavní obsah

Hokejové kluby zrušily i pravidlo o zakázaném uvolnění

PRAHA

Hokej v Česku se nakonec bude v této sezóně hrát podle stejných pravidel jako dosud. V květnu si sice zástupci extraligových klubů odhlasovali, že se po letech vrátí ke hře s červenou čarou a změní pravidlo o zakázaném uvolnění, ale v minulých dnech obě novinky zrušili, aniž s nimi byl odehrán jediný extraligový zápas.

Foto: čtk

Hokejoví rozhodčí budou pískat podle stejných pravidel jako dosud.

Článek

Jako první v neděli odvolali pravidlo o postavení mimo hru na červené čáře, v polovině týdne do zapomnění putovalo i nařízení, které usnadňovalo práci čárovým rozhodčím. Zakázané uvolnění se mělo pískat až tehdy, kdy vyhozený puk dojede bránící hráč, jako je tomu v NHL.

"Jednou jsme členskou zemí IIHF, tak se budeme držet jejích pravidel. Nemá smysl, abychom se izolovali," řekl v pátek ředitel extraligy Stanislav Šulc. Druhá změna měla podle jeho slov logickou návaznost na znovuzrušení červené čáry.

Kluby si zrušení změny odsouhlasily prostřednictvím hlasování o smlouvě mezi NHL a IIHF. Zachování pravidel platí pro všechny soutěže, od extraligy po juniorské soutěže. Posvětil to výkonný výbor svazu. "Přece nemůžeme mladé učit, aby hráli s červenou čarou, když se tak jinde nehraje," řekl generální sekretář svazu Martin Urban.

Hýbání s pravidly je podle Šulce definitivní. "Je vyloučené, že se bude hrát jinak, než jak je to teď. Už jsme snad národ pobavili dost," uvedl šéf extraligy.

Reklama