Hlavní obsah

Lašák vyzrál na Pardubice i počtvrté v řadě. Tak klidný zápas jsem nečekal, liboval si gólman

Liberec

Potřetí v sezóně a počtvrté v řadě i v součtu se závěrem minulého ročníku extraligy porazili hokejisté Liberce tradičního rivala z Pardubic (5:1). A pokaždé u toho byl gólman Ján Lašák, který spolehlivým výkonem přispěl i k nedělnímu vítězství Bílých Tygrů 5:1. Osobní bilance proti klubu, s nímž před deseti lety získal mistrovský titul, si cení, ale nepřeceňuje ji.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Ján Lašák v utkání s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

„Je pravda, že jsem s tímto soupeřem ještě neprohrál. Není to nijak výjimečná série, jen čtyři zápasy. V kariéře tahle statistika mnoho neznamená. A neberu to prestižně, i když v Pardubicích jsem dlouho působil a stále tam žiju. S řadou tamních kluků se znám, s některými jsme i sousedy ve městě a děláme spolu letní přípravu. V zápase však přátelské vazby jdou stranou, každý chceme vyhrát," líčil Lašák, který ocenil soustředěné a obětavé herní pojetí Liberce.

„Dnes to nebylo o mě, ale o týmu a o všech, co nastoupili. Myslím, že jsme předvedli nejlepší hokej v sezóně. Pardubice jsme do ničeho nepustili a takhle klidný závěr z našeho pohledu jsem letos ještě nezažil," kvitoval brankář jednoznačný výsledek.

Minulý vzájemný duel na východě Čech nedochytal kvůli vyloučení do konce zápasu. Měl proto zvýšenou motivaci v odvetě? „Nevnímám vítězství jako satisfakci za to, co se odehrálo v Pardubicích. Liga běží dál. Přiznám se, že jsem ani nevyhlížel případné čisté konto. Na to už nehledím. Na nuly si opravdu nehraju," přesvědčoval gólman. „Že mě překonal kamarád Petr Sýkora je stejné, jako kdyby to byl jiný hráč. V tom není žádný rozdíl. Petr to trefil přesně. Trošičku jsem vyjel a už jsem se nestačil vrátit. Bylo to od soupeře dobře sehrané. Víme, jakou má Petr Sýkora střelu a že se dovede prosadit," uvažoval Lašák, který věří v liberecké vzepětí.

Teď na Spartu

„Urvali jsme v novém roce už pět bodů ze šesti možných. Snad série bude pokračovat co nejdéle, i když v úterý na Spartě čekám velmi silného soupeře," dodala opora Bílých Tygrů.

Kromě Lašáka zazářil i jeho krajan Branko Radivojevič, který se v lednu střelecky uplatnil v obou zápasech Liberce. „Máme natolik zkušený kádr, abychom se posunuli v tabulce výš," řekl útočník, jenž si proti Pardubicím připsal kromě gólu i dvě asistence.

Pardubický brankář Karel Vejmelka měl proti rozjetým Bílým Tygrům těžkou úlohu. „Bohužel jsme začali špatně. Nehráli jsme to, co jsme chtěli. Liberec dal rychlý gól a tím mu narostlo sebevědomí," uznal mladý gólman, že Východočeši nebyli zrovna v optimální pohodě.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec