Hlavní obsah

Hokejisté Mladé Boleslavi dostali po debaklu v Hradci pokuty

Mladá Boleslav

Vedení Mladé Boleslavi udělilo všem hráčům, kteří zasáhli do nevydařeného nedělního zápasu hokejové extraligy na ledě Hradce Králové, pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu. Hokejisté také musí zaplatit fanklubu náklady spojené s výjezdem na východ Čech.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Marek Trončinský (13) z Mladé Boleslavi a královéhradecký Tomáš Mertl, na kterého ze střídačky pokřikuje boleslavský kapitán David Výborný.

Článek

"Hráči byli také důrazně upozorněni na špatný přístup zvlášť k venkovním zápasům, v posledních třech inkasovali dohromady 19 branek, což klub považuje za nepřípustné," uvedlo vedení Bruslařského klubu na svém webu. Zápas v Hradci, který Středočeši prohráli 2:9, označilo vedení za ostudný.

Nováček soutěže je v tabulce předposlední. I proto, že prohrál devět z posledních deseti zápasů. V úterý se Mladá Boleslav utká s poslední Slavií a v pátek ji čeká duel na ledě Olomouce.

"Tým čeká série zápasů s celky, které jsou ve spodní polovině tabulky. Hráči byli důrazně upozorněni na důležitost těchto utkání. Pokud nedojde ke zlepšení výkonnosti, přistoupí klub k dalším případným postihům či zásahům do hráčského kádru," uvedli zástupci klubu.

Mladá Boleslav je v krátké době druhým klubem, který za špatné výkony potrestal hráče finančně. V polovině prosince se ke stejnému kroku odhodlalo vedení Sparty, které po prohře v Karlových Varech udělilo hokejistům pokutu 200.000 korun.

Reklama

Související témata: