Hlavní obsah

Disciplinární komise snížila Bičánkův trest na čtyři zápasy

Praha

Disciplinární komise hokejové extraligy snížila trest obránci Radimu Bičánkovi z Karlových Varů. Podle původního rozhodnutí měl devětatřicetiletý bek za faul na Dominika Pacovského z Mladé Boleslavi zastavenou činnost na pět utkání, po odvolání Západočechů mu byl trest snížen na čtyři zápasy. Informoval o tom tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Radim Bičánek (vlevo) z Karlových Varů se spolu s Davidem Hruškou raduje z gólu.

Článek

Disciplinární komise ve složení Karel Holý, Tomáš Jelínek, Vladimír Macholda, Jan Trunda a Viktor Ujčík dnes řešila odpor, který Bičánek proti trestu podal. I na základě pohovoru s hráčem se rozhodla trest snížit, v potaz vzala skutečnost, že Bičánek nebyl v posledních dvou letech disciplinárně trestán.

"V horní hranici sazby (disciplinární komise) ponechala trest za intenzitu, se kterou byl zákrok veden," uvedl hokejový svaz v tiskové zprávě.

Generální manažer Karlových Varů Miroslav Vaněk na klubovém webu uvedl, že Západočeši rozhodnutí komise respektují. "Nebudeme to proto dále odvolávat k výkonnému výboru ČSLH," uvedl Vaněk, který prvotní verdikt předsedy komise Holého kritizoval a avizoval, že se proti němu klub bude bránit všemi prostředky.

Bičánek už vynechal zápasy Energie proti Slavii a Třinci, hrát nesmí ještě proti Kometě Brno a Zlínu. Zpět do sestavy se může vrátit v neděli 11. ledna v utkání s Pardubicemi.

Reklama

Související témata: