Hlavní obsah

Litvínov se přiblížil k Třinci, Spartu trápil Liberec. Slavia utrpěla debakl v Boleslavi

Praha
Aktualizováno

Hokejová Slavia se topí v hluboké krizi. V utkání 35. kola Tipsport extraligy si červenobílí odvezli výprask 1:7 z ledu nováčka z Mladé Boleslavi a zůstávají pevně usazeni na dně tabulky. Tvrdě o výhru musela zabojovat Sparta, ale nakonec nepříznivě se vyvíjející zápas s Libercem otočila a zvítězila 4:3 v prodloužení. Na předposlední pozici znovu klesl Zlín, úřadující mistr prohrál v Plzni 2:5. Tři body z Pardubic vezou Vítkovice po vysoké výhře 6:1, druhý Litvínov vyhrál potřetí v řadě a snížil náskok Třince na devět bodů. Lídr v úterý nehrál, jeho duel s Hradcem Králové byl kvůli chřipkovému onemocnění řady hráčů východočeského celku přeložen na 12. ledna.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Sparťané Jaroslav Hlinka (vlevo) a Jan Buchtele se radují z gólu v utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Souboj dvou do úterý nejslabších týmů měli hokejisté Mladé Boleslavi pevně ve svých rukou. Boleslavští jsou sice nejhorším týmem na vlastním ledě, tentokrát však soupeři nadělili sedm branek a zoufalá Slavia se na čestný úspěch zmohla až za stavu 0:4. Mladá Boleslav zaznamenala nejvyšší výhru v sezóně, hosty nespasilo ani střídání brankářů. Na svém kontě mají pouhé jedno vítězství ze čtrnácti posledních zápasů a na třináctý Zlín ztrácejí devět bodů.

Třetí Sparta se dlouho trápila s Libercem, přesto nakonec dokázala utkání z 0:2 a 1:3 otočit a v prodloužení rozhodl v početní výhodě slovenský obránce Juraj Mikuš. Pražský celek na domácím ledě přehrál Bílé Tygry už posedmé za sebou a Severočeši na úspěch v Holešovicích čekají více než tři roky - naposledy vyhráli v září 2011.

Litvínov i díky třem kanadským bodům Petera Jánského, který otevřel skóre už po 15 vteřinách od úvodního buly, porazil Olomouc. Vyhrál tak třetí utkání v řadě, což se mu naposledy podařilo v listopadu. Hosty sice nesrazil ani čtyřgólový deficit po 35 minutách a po trefách Buce a Marosze ještě zmírnili výši porážky, ale vstřelit kontaktní branku a zdramatizovat koncovku už nedokázali.

Vítkovice pálily v přesilovkách

Také Vítkovice vyhrály potřetí za sebou a o svém triumfu v Pardubicích rozhodly již v úvodní třetině, v níž si vybudovaly třígólový náskok. Gašparovič ve druhém dějství sice snížil, ale pak kanonýr Tybor neproměnil trestné střílení a tento fakt jako by domácí definitivně zlomil. Hosté si naopak s chutí zastříleli, čtyř ze šesti branek dosáhli v přesilovkách. Pardubice v posledních dvou zápasech inkasovaly jedenáctkrát.

Jen dva góly byly k vidění v průběhu 65 minut v souboji Karlových Varů s Brnem. Na vedoucí Burianovu trefu v oslabení odpověděl rovněž v závěrečné třetině domácí Balán. Až v nájezdech vystřelil hostům bonusový bod navíc Antonín Honejsek svým prvním gólem v dresu Komety.

Plzeňští hokejisté ukončili i díky dvěma gólům Simona sérii tří porážek, Zlín porazili v sezóně i potřetí. Pomohly jim k tomu i tři využité přesilovky, naopak hosté nevyužili pětiminutovou početní výhodu a neskórovali ani při dlouhé přesilové hře pět na tři. Mistr padl počtvrté v řadě a z posledních šesti venkovních utkání si připsal pátou porážku.

Hokejová Tipsport extraliga, 35. kolo:
Mladá Boleslav - Slavia 7:1
Branky: 8. Bárta, 10. Trončinský, 20. Pacovský, 24. Klimenta, 35. P. Musil, 48. D. Výborný, 56. Broš - 24. Veselý
Litvínov - Olomouc 4:2
Branky: 1. Jánský, 8. Ručinský, 29. Šrámek, 35. Pavlík - 36. Buc, 38. Marosz
Plzeň - Zlín 5:2
Branky: 23. a 38. Simon, 5. Jeřábek, 31. Lev, 47. Kubka - 27. Žižka, 31. P. Holík
Pardubice - Vítkovice 1:6
Branky: 23. Gašparovič - 31. a 38. Huna, 5. Szturc, 12. Burger, 18. Svačina, 58. Kovář
Karlovy Vary - Brno 1:2 po samostatných nájezdech
Branky: 49. Balán - 43. Burian, rozhodující sam. nájezd Honejsek
Sparta - Liberec 4:3 v prodloužení
Branky: 13. J. Hlinka, 20. Pech, 46. Dragoun, 63. Mikuš - 3. Bulík, 12. Vampola, 13. Urban z trest. střílení,
Utkání Třinec - Hradec Králové bylo odloženo na 12.1.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice