Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Slavia 7:1Krizi Slavie sedmi góly prohloubila Mladá Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Bárta 1 : 0
10. Trončinský 2 : 0
20. Pacovský 3 : 0
24. Veselý 3 : 1
24. Klimenta 4 : 1
36. Musil 5 : 1
48. Výborný 6 : 1
56. Broš 7 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi ve 35. extraligovém kole deklasovali Slavii 7:1 a vyhráli druhý z posledních jedenácti zápasů. Pražané zůstávají beznadějně poslední, prohráli třináctý z předchozích čtrnácti utkání. Domácí nakročili k výhře hned v první třetině, ve které vstřelili tři branky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor sedmého gólu Boleslavi Michal Broš (druhý zprava) se raduje se spoluhráči.

Článek

Mladoboleslavští hráči po nedělním debaklu 2:9 v Hradci Králové přišli o deset procent měsíční odměny a do zápasu dvou aktuálně nejhůře postavených týmů nastoupili pod hrozbou sankcí v případě dalšího neúspěchu.

Středočeši začali aktivněji, při trestu Sklenáře sice Mikulík s Pabiškou nevyužili slibné příležitosti, ale krátce po vypršení trestu otevřel skóre Bárta, který vyjel zpoza branky a v signalizované výhodě dotáhl bekhendový blafák.

Vedoucí gól Mladou Boleslav nakopl a za dvě minuty využil přesilovku Trončinský přízemním průstřelem od modré. Slávističtí trenéři zareagovali oddechovým časem, ale ve druhé polovině první třetiny se obraz hry příliš nezměnil. Pražanům se vůbec nepovedla přesilovka a v závěru úvodní dvacetiminutovky Pacovský při hře čtyři na čtyři zvýšil už na 3:0.

Svoboda impulz nepřinesl

Do druhé třetiny nastoupil v brance hostů Svoboda místo Furcha, ale očekávaný impulz s výměnou gólmanů hosty nespasil. Po třech minutách Svobodu překonal Klimenta, který střelou z pravé strany v oslabení využil předcházející Mikulíkovo napadání. Za 40 vteřin snížil Veselý na 1:4 a první extraligový gól v kariéře útočníka Pražanů hosty na chvíli povzbudil. Slavia působila aktivněji, probudila se střelecky, ale v 36. minutě ji znovu uzemnil domácí Musil, který doklepával puk za přesouvajícího se Svobodu a zvýšil na 5:1.

Ve třetí třetině už se Slavia nezmohla na odpor ve 48. minutě boleslavský kapitán Výborný při přesilovce překvapil hostujícího náhradníka v brance střelou na bližší tyč. Hosté byli frustrovaní a před polovinou závěrečné dvacetiminutovky předčasně skončil zápas pro Tomáše Doležala, který inkasoval trest ve hře za zásah do oblasti hlavy a krku.

Dlouhou výhodu sice domácí nevyužili, ale brzy poté fauloval i Jiří Doležal a následnou početní výhodu proměnil Broš snadnou dorážkou a Mladá Boleslav si tak připsala nejvyšší výhru v sezóně, po které postoupila na dvanácté místo tabulky.

35. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Slavia Praha 7:1 (3:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Bárta (Jarůšek), 10. Trončinský (D. Výborný), 20. Pacovský (Ovčačík, Trončinský), 24. Klimenta, 36. Musil (M. Látal), 48. D. Výborný (Trončinský, Mikulík), 56. Broš (Klimenta, Robar) - 24. J. Veselý (T. Doležal). Rozhodčí: Pavlovič, Šindler - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:8, navíc T. Doležal (Slavia) 5 min. a do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3510.
Mladá Boleslav: Martin Růžička - Trončinský, Ovčačík, Kočí, Stříteský, Robar, M. Hruška, R. Čermák - Mikulík, D. Výborný, L. Pabiška - Klimenta, Broš, Pacovský - Lenc, Musil, M. Látal - Rys, Bárta, Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Slavia: Furch (21. A. Svoboda) - Knot, König, Valach, Štich, A. Růžička, Beňovič, J. Novák, Holub - Kolář, Bednář, Vlasák - Stránský, Divíšek, Sklenář - M. Čermák, Vas, Poletín - J. Veselý, T. Doležal, J. Doležal. Trenéři: Gregor a J. Beránek.

Reklama

Související témata: