Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 4:2Litvínov porazil Olomouc a přiblížil se vedoucímu Třinci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Jánský 1 : 0
8. Ručinský 2 : 0
29. Šrámek 3 : 0
35. Kubát 4 : 0
36. Buc 4 : 1
38. Marosz 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili ve 35. kole extraligy Olomouc 4:2 a vyhráli tak třetí utkání za sebou. Severočeši i díky třemi kanadským bodům Petera Jánského snížili náskok vedoucího Třince, který dnes nehrál, na devět bodů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z vítězství.

Článek

Domácí se dostali vedení již v patnácté vteřině, kdy se individuálně prosadil Jánský. Další šanci domácích měl Lukeš, ale jeho bomba těsně minula Trvajovu branku. V 7. minutě připsal dobrou příležitost pro Hanzla Ručinský, jeho pokus z mezikruží olomoucký brankář vyrazil betonem.

O minutu později to bylo již 2:0. Ručinský využil po 18 vteřinách početní výhodu, když napřáhl na modré a jeho střela skončila až za Trvajem. V 17. minutě přišla první šance hostí, ale Řípa na Francouze nevyzrál. Další příležitost měl Jaroměřský, který jedovatě vypálil, puk se poté ještě odrazil od Zuzinovi výstroje a Francouz se musel rychle otáčet, aby puk neskončil za jeho zády.

Přesilovku pět na tři Litvínov nevyužil, pak udeřil

V 25. minutě si Hanzl vyměnil puk s Petružálkem a rázem se ocitl před Trvajem, ten si však s jeho bekhendovým blafákem poradil. Poté hrál Litvínov necelou minutu dvojnásobnou početní výhodu, ale skóre nenavýšil. To se povedlo až čtvrté formaci při klasickém počtu mužů v poli. Jurčík našel mezi kruhy Šrámka, který prostřelil Trvaje.

Ve 35. minutě bylo na stadionu Ivana Hlinky ještě veseleji. Pavlík napřáhl na modré, jeho střelu tečoval Kubát a Trvaj neměl šanci zasáhnout. Hosty čtvrtý gól nesrazil, naopak začali hrát v pohodě. Na ledě byl najednou jiný tým. Nejprve Buc naznačil přihrávku, ale vypálil rychle z otočky a nedal Francouzovi šanci. Ve 38. minutě Marosz z ničeho nic "plácl" do puku a překvapil reprezentačního brankáře v litvínovském dresu.

V 44. minutě seděl na trestné lavici Trávníček a po vyhozeném puku se mu na hlavu sesypalo sklo, hra musela být na deset minut přerušena. Poté chyboval v rozehrávce Pavelka, ale Patera nabídnutou šanci nedokázal využít. V 48. minutě se opět dral do šance Patera, Francouz se však vyznamenal.

Ojedinělou litvínovskou šanci měl v 55. minutě Hanzl, puk však skončil na horní tyčce. Olomoučtí se snažili v závěru zápas zdramatizovat, třetí gól ale vstřelit nedokázali.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Jánský (Lukeš, Kubát), 8. Ručinský (Jánský, Lukeš), 29. Šrámek (Jurčík, Písařík), 35. Kubát (Pavlík, Jánský) - 36. Buc (Diviš), 38. Marosz (Rác). Rozhodčí: Šír, Hradil - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 4565.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Šlégr, Gula, Pavelka, Štindl, Frolo - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Olomouc: Trvaj - Staněk, Vyrůbalík, Majeský, Jaroměřský, Škůrek, Ondrušek, Bartoň - Rác, Marosz, Cibák - T. Rachůnek, Patera, Řípa - Zuzin, Herman, Matai - Diviš, J. Knotek, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: