Hlavní obsah

Jánský načal Olomouc rychlým gólem, Trávníčka na trestné lavici zasypalo sklo

Litvínov

Hokejisté Litvínova se po měsíci dočkali v extralize tříbodové výhry na domácím ledě. Díky úspěchu nad Olomoucí (4:2) si zároveň upevnili druhé místo v tabulce a snížili ztrátu na vedoucí Třinec, který v úterý nehrál kvůli odložení zápasu s Hradcem Králové.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu.

Článek

Severočeši začali proti Hanákům skvěle. Už po patnácti vteřinách svítilo na ukazateli skóre 1:0 - první útočná akce, první střela a vedoucí trefa Petera Jánského.

„Vyplynulo to ze situace. Zkusil jsem se jakoby natlačit do branky a byl z toho rychlý gól. Myslím, že pár jsem jich takhle brzy už někdy dal. Každopádně to ovlivnilo zápas, neboť jsme začali suprově," líčil Jánský. Jeho gólový příspěvek Litvínov náležitě nabudil k další aktivitě. Nedlouho poté totiž zvyšoval Martin Ručinský při perfektně sehrané přesilovce. Litvínovští utekli až na čtyřgólový rozdíl, ale v závěru druhé třetiny se hosté dvěma brankami vrátili do zápasu.

Trávníček měl sklo i za krkem

Plynulost hry přibrzdilo na začátku třetí části čištění ledu po vysypaném tvrzeném skle nad trestnou lavicí, na níž seděl Michal Trávníček. „Sklo mi napadalo všude možně, do bruslí, za krk a musel jsem ho vyházet v kabině. Dal jsem si sprchu, oblékl a šel zpátky," usmíval se litvínovský kapitán. Jak došlo ke kurióznímu momentu? „Všiml jsem si, že Franta Lukeš odvrátil puk do plexiskla nade mnou. Jen jsem se sehnul, a nečekal jsem, že se na mě sesype. Nebral jsem to jako střepy štěstí, ale hlavně jsem si přál, ať mě to nepořeže," vykládal Trávníček.

Těšilo ho, že Litvínov nakonec potvrdil roli favorita. „Ale trošku nás mrzí, že jsme si trochu zkomplikovali zápas, který se vyvíjel jednoznačným způsobem. Olomouc postupně ožila a byla nepříjemná. Napadali nás ve třech hráčích a někdy jsme si tím neporadili. V závěru jsme je ale nepustili na těsnější kontakt," podotkl litvínovský útočník. Váží si předního postavení v tabulce. „Je dobré, že v novém roce jsme dvakrát naplno bodovali. Každé tři body jsou hodně znát. Výhry zvedají sebevědomí už směrem k play off. Ideální by bylo uspět i v pátek ve Vítkovicích, kde jsme už na podzim jednou vyhráli," nechal se slyšet Trávníček.

Olomoucký trenér Petr Fiala si posteskl: „Zápas rozhodl třetí inkasovaný gól. Pak už bylo těžké s výsledkem něco udělat. Litvínov je velmi silný a nepřipustil, abychom jej výrazně ohrozili."

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín