Hlavní obsah

Sparta - Liberec 4:3 PPSparta otočila duel s Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Bulík 0 : 1
12. Vampola 0 : 2
13. Hlinka 1 : 2
15. Urban (trestné střílení) 1 : 3
20. Pech 2 : 3
46. Dragoun 3 : 3
63. Mikuš 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili ve 35. kole extraligy Liberec 4:3 v prodloužení. Pražané zdolali Bílé Tygry i potřetí v sezóně, přestože prohrávali o dvě branky. V prodloužení rozhodl v přesilové hře slovenský obránce Juraj Mikuš.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Liberecký brankář Ján Lašák se za asistence Radima Šimka snaží zlikvidovat akci sparťana Michala Dragouna.

Článek

První třetina přinesla hned pět branek. V tabulce třetí Pražané z nich dali dvě, ale jako kdyby nebyli úplně ve své kůži. Už na začátku třetí minuty je hned po buly překvapil důrazem na brankovišti Bulík a poté, co jeho trefu potvrdil rozhodčí u videa, mohli se Severočeši radovat z úvodního zápisu do střelecké listiny.

V přesilovce před polovinou první části se Filippi snažil trochu zbytečně vyšperkovat vyloženou šanci přihrávkou na Jelínka, ten ale prázdnou branku z úhlu minul. Hosté se mohli z další trefy radovat o chvilku později, kdy střelou přes obránce Emingera prostřelil brankáře Novotného Vampola.

Odstartoval tak svižnou přestřelku, neboť 50 vteřin poté se puk po skrumáži odrazil k volnému Hlinkovi a ten snadno snížil. Už za dalších 24 vteřin si Polášek pomohl faulem při stíhání Urbana a vytáhlý útočník měl k dispozici trestné střílení. Přestože mu nejprve odskočil kotouč, střelou mezi betony vrátil Liberci dvoubrankový náskok. Ještě do přestávky z něj však ukrojil chytře tečující Pech.

V 23. minutě minul odkrytou branku při Poláškově trestu Vampola, ale jinak druhé dějství prořídlým tribunám příliš vzruchu nenabídlo. Favorizovaná Sparta se jen těžko prosazovala přes dobře pracující defenzivu Bílých Tygrů a příliš se jí nedařilo ani v početních výhodách. V jedné z nich mohl vyrovnat Kumstát, kterého vychytal Lašák. I proto zůstal stav 2:3.

Ve 46. minutě už se na bezradnost svých spoluhráčů z ofenzivních řad nemohl dívat bek Ďaloga. Našlápl ve středním pásmu, proháčkoval se až před Lašáka, který sice pokryl jeho zakončení betonem, ale ve správný čas na správném místě byl Dragoun a vyrovnal. Jednatřicetiletý hráč ozdobil gólem hned první start po návratu do Sparty, kde je na hostování z Kladna.

Velkou příležitost dokonat obrat měl po přečíslení Polášek, Lašák byl ale proti. Vzápětí netrefil v dobré pozici Forman. Zápas dospěl do prodloužení, v němž musel na trestnou lavici Jelínek. Sparta sáhla k oddechovému času a udělala dobře - výhru trefil bombou Mikuš.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 4:3 v prodl. (2:3, 0:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 13. J. Hlinka (Klimek, Švrček), 20. Pech (Piskáček, Kumstát), 46. Dragoun (Ďaloga, J. Mikuš), 63. J. Mikuš (Ďaloga) - 3. Bulík (Bakoš), 12. Vampola (Radivojevič, Kajínek), 15. Urban z trest. střílení. Rozhodčí: Fraňo, Souček - Frodl, Charvát. Vyloučení: 3:5, navíc Ďaloga (Sparta) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3248.
Sparta: F. Novotný - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Švrček, Barinka, Piskáček - Forman, J. Hlinka, Buchtele - Kumstát, Pech, Rolinek - Sabolič, Bahenský, Klimek - M. Procházka, Dragoun, Dvořáček - od 21. navíc Volek. Trenéři: Jandač a Moták.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Kajínek, Voráček, Gřegořek, Kolmann - Balaštík, Vampola, Radivojevič - Bakoš, Filippi, Bulík - K. Jass, P. Jelínek, Krenželok - Bulíř, Urban, J. Vlach. Trenéři: Čada a Černý.

Reklama

Související témata: