Hlavní obsah

Pokuty v Boleslavi zabraly. Vodili si nás jako kašpárky, úpěl Divíšek

Mladá Boleslav

Po ostudném debaklu 2:9 v Hradci přišli hokejisté Mladé Boleslavi o deset procent platu a účinek pokut na nich byl vidět. Ke dnu tabulky přilepenou Slavii doma po nejlepším výkonu sezóny rozdrtili 7:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní hokejisté Slavie po porážce v Mladé Boleslavi

Článek

„Takovou houpačku během osmačtyřiceti hodin jsem fakt ještě nezažil. Nejdřív jsme totálně dole, teď zase nahoře. Muselo se ale něco změnit, to už bychom byli fakt za idioty, kdybychom se neprobrali," tvrdil Michal Broš, jehož branka boleslavskou kanonádu korunovala.

„Pokuty byly naprosto zasloužené. Po facce z Hradce jsme si tady všichni doslova sedli na pr... a vyříkali si věci.

Bylo co napravovat, konečně jsme to snad vzali za správný konec," doplnil další útočník Tomáš Klimenta, jenž měl prsty hned ve dvou gólech.

Boleslavští vyhráli na vlastním ledě teprve pátý z osmnácti zápasů. Nejen konečné skóre, ale i poměr střel 43:23 vypovídá o tom, že v souboji dosud předposledního celku s posledním měli jasně navrch. „Snad nás takhle povedené vystoupení nakopne," doufal Klimenta. „Nesmíme být ale moc na hrušce, tohle bylo jen jedno utkání, ve kterém nám všechno vyšlo. Teď se musíme celý leden snažit o stejné výkony," burcoval mužstvo Broš.

Štich by měl jít k psychiatrovi, řekl Jelínek

Naopak slávisté působili odevzdaně, nestačili bruslařsky a dělali děsivé chyby. „Uřízli jsme si tady pěknou ostudu, vodili si nás jako kašpárky," lamentoval útočník Tomáš Divíšek.

„Boleslav nám tvrdě nastavila zrcadlo, jak se má bojovat o únik ze spodních pater tabulky. Vyučovala nás hokeji, jenže mému mužstvu chyběl i ten chtíč. Je mi až hanba a musím se fanouškům omluvit," lomil rukama trenér Pražanů Dušan Gregor.

Maximální spokojenost na domácí straně kazila jen zlomená klíční kost útočníka Kubici. „Minutu před koncem ho za jasného stavu zranil u mantinelu frustrovaný Štich, měl by jít nejspíš k psychiatrovi. Absolutně postrádá respekt k soupeři," zlobil se asistent domácího kouče Marian Jelínek.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín