Hlavní obsah

Dva debakly a špatné výkony je přijdou draho. Pardubice udělily svým hráčům mastnou pokutu

Nedělní porážka 1:5 v Liberci a úterní domácí debakl 1:6 od Vítkovic mají pro hokejisty Pardubic citelnou dohru. Vedení klubu se rozhodlo hráčům za jejich výkony v těchto dvou střetnutích udělit souhrnnou pokutu ve výši sto tisíc korun. Pakliže navíc nenastane zlepšení, budou následovat další finanční postihy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní hokejisté Pardubic po prohře 1:5 v Liberci.

Článek

„Po domluvě s hráči bude tato částka použita na úhradu nákladů spojených s výjezdy fanoušků na venkovní zápasy. Velmi si vážíme podpory našich příznivců, proto jsme se jim rozhodli uvedenou částku věnovat," prohlásil na středeční tiskové konferenci generální manažer Pardubic Ondřej Šebek.

Ten spolu s dalšími členy vedení východočeského klubu hráče důrazně upozornil, že s jejich špatným přístupem k duelům s Libercem a Vítkovicemi panuje uvnitř klubové generality velká nespokojenost.

„Pevně věřím, že si hráči toto varování vezmou k srdci a výrazně zlepší své výkony. Pokud se tak nestane, přistoupí klub k dalším postihům," vyhlásil Šebek.

Nové smlouvy se třemi útočníky

Pardubice, které se v tabulce nacházejí na sedmém místě se stejným počtem bodů jako šestá Plzeň, čeká v pátek na domácím ledě Plzeň, v neděli se představí v Karlových Varech a v úterý pak v dohrávce 16. kola na Slavii.

Pardubice jsou třetím extraligovým klubem, který se v probíhající extraligové sezóně rozhodl udělit svým hráčům finanční pokutu. V polovině prosince tak učinila Sparta, když tým za prohru v Karlových Varech potrestala dvousettisícovou částkou. Toto pondělí pak Mladá Boleslav strhla všem hráčům, kteří byli u debaklu 2:9 v Hradci Králové, deset procent z jejich měsíčního platu.

Spolu s udělením pokuty dnes východočeský klub rovněž oznámil, že uzavřel nové víceleté kontrakty s útočníky Lukášem Nahodilem, Janem Starým a Tomášem Kautem. Od dnešního dne pak ponese pardubický stadión nový název - Tipsport arena.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice