Hlavní obsah

Nechat si ujít první šestku? Byli bychom blbí, říká litvínovský Lukeš

Po zranění se zkušený hokejový útočník František Lukeš vrátil do sestavy litvínovských hokejistů. Třebaže se mu v extralize střelecky nedaří tak výrazně jako na začátku sezóny, je platnou součástí týmu. A podílel se i na výhře Vervy nad HC Olomouc 4:2.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Vítězná radost hokejistů Litvínova.

Článek

„Bylo to nakonec vybojované vítězství. Pomohly nám sice rychlý vedoucí gól i následná přesilovka, ale pak jsme polevili a naštěstí jsme nedostali víc než dvě branky. Nevím, co jsme dělali za stavu 4:0," ohlédl se útočník za zápasem, v němž měl výhrady hlavně k závěru druhé třetiny. „Začali jsme ztrácet puky, dělali jsme individuální chyby," vypíchl nedostatky.

Po nucené pauze nabírá tempo. „Myslím, že už jsem zpátky v mužstvu i zásluhou kondičního trenéra, který mě dobře připravil po fyzické stránce. Musím ale dál trénovat, abych získal ještě lepší formu. Zatím mi to v poslední době nevychází střelecky. Ale to nevadí, když vyhráváme a mám alespoň nějaké nahrávky," uvažoval Lukeš. Litvínovští v lednovém pokračování extraligy získali maximální počet šesti bodů.

V pátek čeká Litvínov zápas ve Vítkovicích, které minule dominovaly 6:1 na ledě Pardubic. „Je vidět, že se Vítkovice zlepšují. V Ostravě je velké kluziště a uvidíme, s čím na nás přijdou," zamyslel se před cestou na opačný konec republiky. Na podzim Severočeši ve Vítkovicích už jednou zvítězili, proto si mohou věřit i podruhé.

A jak František Lukeš hledí do finiše základní části? „Pohled na tabulku je příjemný. Když se hraje nahoře, panuje pohoda v kabině a také s trenéry všechno funguje. Dřív jsme chtěli být hlavně v desítce, ale pokud jsme teď druzí, tak bychom byli blbí, kdybychom si nechali ujít šestku. Takže cílem je zajistit si přímou účast ve čtvrtfinále play off," nastínil litvínovský útočník nejbližší plány.

Reklama

Související témata: