Hlavní obsah

Rusové mají zájem o majoritní podíl v hokejovém Vsetíně

PRAHA

Extraligový hokejový klub ze Vsetína by mohl přejít do rukou ruských obchodníků. V současnosti se jedná o prodeji 70 procent akcií klubu, které v klubu šestinásobného českého mistra ovládá město Vsetín. Zájem o jejich koupi má ruská společnost, která drží většinový podíl v Dynamu Moskva. Obchod vyjednává starosta Vsetína Jiří Čunek a bývalý hráč klubu Alexej Jaškin.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto.

Článek

O námluvách Vsetína s ruskými subjekty se v zákulisí debatuje už delší dobu, nyní se ale podle všeho rozjela konkrétní jednání. Vsetínská minidelegace se měla se zástupci druhé strany sejít minulý týden, ale pracovní zaneprázdněnost Rusů nakonec schůzku znemožnila.

Čunek však pro internetový server hokej.cz vyjádřil naději, že transakce by se mohla zdařit ještě do startu nové sezóny. "Celý obchod bychom chtěli uzavřít do začátku extraligy, tedy do 9. září," uvedl. Podle současného návrhu by nový vlastník získal od vsetínské radnice 70 procent akcií, 11 procent z momentálních 81 by si město ponechalo jako kontrolní balík.

"Abychom se mohli podílet na zásadních rozhodnutích, která podle stanov společnosti lze učinit pouze s minimálně 90 procenty akcií," vysvětlil Čunek. Kupní cenu odmítl prozradit, údajně by se mohla pohybovat kolem 30 miliónů korun.

Příchod strategického partnera by hokejistům Vsetína významně ulehčil život. Valašský klub po štědrých sezónách za vlády někdejšího majitele Romana Zubíka živoří a s problémy plní rozpočet. Po loňské sezóně neprodloužil smlouvu generální sponzor Česká pojišťovna. "Město samo chod klubu táhnout nemůže. Spotřebovali bychom na to veškeré prostředky z rozpočtu," řekl Čunek.

Reklama

Související témata: