Hlavní obsah

Polanský ve šlágru kola čtyřmi góly sestřelil Brno. Pardubice s koučem Říhou vyzrály na Spartu

Praha
Aktualizováno

Extraligový lídr z Třince ve šlágru 36. kola vyhrál na ledě čtvrtého Brna díky čtyřem gólům Jiřího Polanského 4:3 po samostatných nájezdech. V atraktivním duelu porazily Pardubice se staronovým koučem Milošem Říhou doma třetí Spartu 6:3. Litvínov si upevnil druhou příčku po kanonádě 5:0 ve Vítkovicích. Trápící se Plzeň po porážce v Liberci 1:3 vypadla z elitní šestky. V boji o předkolo play off vyhrál Zlín nad Karlovými Vary 3:2. Olomouc v divokém zápase dvou nováčků porazila Mladou Boleslav 7:4. Kvůli chřipkové epidemii v řadách královéhradeckého Mountfieldu byl jeho duel se Slavií odložen.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráč večera Jiří Polanský se raduje z gólu, vpravo je jeho třinecký spoluhráč Vladimír Dravecký.

Článek
Fotogalerie

Brněnská Kometa v prvním utkání po úmrtí klubové legendy Vlastimila Bubníka toužila na svém ledě proti vedoucímu Třinci uspět. Po úvodní brance Polanského ještě dokázala průběžný stav zápasu otočit a na další dvě trefy třineckého hrdiny pak ještě stihla zareagovat v 58. minutě Dočekalovým vyrovnávacím gólem. V samostatných nájezdech se ale domácí neprosadili, Polanský naopak přidal rozhodující trefu hned v první penaltové sérii. Oceláři prodloužili vítěznou sérii už na devět zápasů, Kometa bodovala i ve třetím letošním utkání.

Říha při premiéře uspěl

Vedení Pardubic po dvou debaklech dalo hráčům stotisícovou pokutu, odvolalo kouče Veneru, jehož nahradil navrátilec Miloš Říha, a radikální opatření měla okamžitý efekt. Východočeši doma zdolali třetí Spartu, která vyhrála čtyři z předchozích pěti zápasů, 6:3. Domácí nezlomila ani ztráta dvoubrankového vedení. K výhře přispěl dvěma góly Petr Sýkora, jenž nyní s 21 góly vévodí tabulce extraligových kanonýrů. Pardubice tak ukončily sérii tří domácích nezdarů ze vzájemných zápasů se Spartou.

Litvínovští hokejisté kanonádou ve Vítkovicích 5:0 prodloužili vítěznou sérii na čtyři zápasy a pojistili si druhou příčku. Dvěma góly se v utkání blýskl Viktor Hübl, brankář Francouz se radoval z páté nuly v sezóně. Vítkovice se naposledy radovaly z vysoké výhry nad Pardubicemi, ale tentokrát na vlastním ledě nebodovaly vůbec poprvé od příchodu kouče Ladislava Svozila.

Plzeň se propadá

Plzeň potvrdila, že se jí v poslední době moc nedaří. V Liberci překonala výtečného brankáře Lašáka až dvě a půl minuty před koncem, ale snížením na 1:2 jen vykřesala naději, kterou vzápětí při hře bez brankáře sebrali domácí gólem do prázdné brány. Indiáni tak z posledních pěti duelů pouze jednou vyhráli. Bílí Tygři naopak bodovali ve všech čtyřech letošních zápasech, Plzeň porazili poprvé v sezóně a v tabulce už na ni ztrácejí jen dva body.

V souboji dvou týmů bojujících o účast v předkole měl navrch mistrovský Zlín nad Karlovými Vary. Berani z předchozích tří duelů vytěžili jediný bod, teď se ale mohli konečně radovat z první letošní výhry. Žlutomodří se ujali vedení na začátku zápasu po brance Jakuba Svobody, ale duel rozhodli dvěma góly v rozmezí osmnácti sekund na začátku druhé třetiny. Západočeši už stihli duel jen zdramatizovat díky dvěma gólům Skuhravého v závěrečné třetině, připsali si tak třetí porážku v řadě.

Přestřelku ukončil Patera

Hodně divokou podívanou nabídl nováčkovský souboj Olomouce s Mladou Boleslaví. Kohouti od zápasu se Slavií nedali v jednom utkání více než dva góly, ale tentokrát jich nasázeli hned sedm a poprvé v sezóně se radovali z výhry nad Bruslařským klubem. Domácí se trefili na přelomu první a druhé třetiny čtyřikrát během čtyř minut. Hosté se ale díky dvěma gólům v rozmezí 43 sekund vrátili do zápasu. Přestřelka pokračovala dál, definitivně uklidnil domácí až gól Pavla Patery na konečných 7:4. Dvěma brankami přispěl k výhře Roman Rác.

36. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Vítkovice - Litvínov 0:5
Branky: 6. Hübl, 26. Frolo, 26. Martynek, 35. Šimánek, 52. Hübl
Zlín - Karlovy Vary 3:2
Branky: 6. J. Svoboda, 23. Říčka, 23. Čech - 31. Skuhravý, 54. Skuhravý
Olomouc - Mladá Boleslav 7:4
Branka: 20. Buc, 21. Rác, 22. Herman, 23. Marosz, 32. Ondrušek, 35. Rác, 57. Patera - 25. Stříteský, 25. Robar, 47. Bárta, 53. Klimenta
Liberec - Plzeň 3:1
Branka: 17. Balaštík, 38. Bakoš, 60. Šimek - 58. J. Sýkora
Pardubice - Sparta 6:3
Branky: 6. P. Sýkora, 13. Zohorna, 28. P. Sýkora, 40. Starý, 54. Čutta, 57. Cetkovský - 18. Ďaloga, 26. Eminger, 45. Klimek
Brno - Třinec 3:4 po samostaných nájezdech
Branka: 16. Hruška, 22. Koreis, 58. Dočekal - 12. Polanský, 34. Polanský, 38. Polanský, Rozhodující nájezd Polanský
Slavia - Hradec Králové odloženo na 20.1.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice