Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 0:5Litvínov rozstřílel Vítkovice a počtvrté v řadě vyhrál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hübl 0 : 1
26. Frolo 0 : 2
26. Martynek 0 : 3
35. Šrámek 0 : 4
52. Hübl 0 : 5
Záznam online reportáže

Ostrava

Domácí vítěznou sérii hokejistů Vítkovic v dnešním utkání 36. kola extraligy rázně utnul druhý Litvínov, který po výborném výkonu vyhrál v Ostravě vysoko 5:0. Dva góly vstřelil útočník Viktor Hübl. Vítkovice na vlastním ledě nebodovaly od 28. října a vůbec poprvé od příchodu kouče Ladislava Svozila. Verva si připsala čtvrté vítězství za sebou, Pavel Francouz vychytal pátou nulu v ročníku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z gólu

Článek

Hosté do zápasu vletěli výrazně lépe a jejich úvodní převahu už po šesti minutách korunoval Hübl, který ukázkově zpracoval Frolovou přihrávku od zadního mantinelu a ještě precizněji puk umístil do levého horního růžku vítkovické branky.

Domácí deset minut dělali pohyblivějšímu Litvínovu jen kompars. Probral je však Oleszův ladný průnik po pravém křídle, ale když už byl sám před Francouzem, všudybyl Hübl mu puk v rozhodujícím okamžiku zezadu vypíchl. Hosty pak přibrzdila tři vyloučení, při kterých se Vítkovice nastěhovaly do útočného pásma, ale bez větších šancí. Z přečíslení naopak mohli udeřit znovu Severočeši, jenže Martynek švihem trefil pouze Dolejše.

Náznaky domácího zlepšení Litvínov ve druhé třetině zašlapal do ledu. Hosté soupeře drtili výtečným bruslením, přímočarým přechodem do útoku a byli lepší po všech stránkách. Ke druhému gólu jim ještě musela pomoct pořádná porce štěstí; Frolova střela od modré čáry trefila jednoho z domácích hráčů a kuriózním obloučkem přepadla za Dolejše. Vítkovice po buly vyrobily další chybu ve středním pásmu a Martynkovu střelu si po rychlém litvínovském brejku srazil do vlastní brány Klok.

Domácí trenéři si vzali oddechový čas a tým se ještě pokusili namotivovat výměnou gólmanů, ale rozjetí hosté už nebyli k zastavení. Litvínov byl ve stálém tlaku. Po Pavlíkově střela zazvonila tyčka, ale pak Šrámek na modré čáře obral o kotouč Burgera a ze sóla pod Maxwellovu lapačku zavěsil počtvrté.

Závěr se proto stal formalitou. Jasnou partii přizdobil ve prospěch Vervy pátým gólem ještě Hübl, který z mezikruží příklepem uklidil puk k tyči. Vítkovice doma padly po šesti výhrách v řadě.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Verva Litvínov 0:5 (0:1, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Hübl (Frolo), 26. Frolo (Ručinský), 26. Martynek (Trávníček, Gerhát), 35. Šrámek, 52. Hübl (Jánský). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Bláha, Lhotský. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 7036.
Vítkovice: Dolejš (26. Maxwell) - Kovář, Kudělka, Zíb, Malec, Šenkeřík, Klok, Štencel, Pastor - T. Svoboda, Burger, Olesz - Huna, Roman, Svačina - Vandas, M. Hlinka, Szturc - P. Zdráhal, Kolouch, J. Káňa I. Trenéři: Svozil a Petr.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Pavelka, Štindl, Frolo, Kokeš - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Reklama