Hlavní obsah

Brno - Třinec 3:4 SNPolanského čtyři góly nasměrovaly Třinec k vítězství v Brně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Polanský 0 : 1
16. Hruška 1 : 1
22. Koreis 2 : 1
34. Polanský 2 : 2
38. Polanský 2 : 3
58. Dočekal 3 : 3
65. Polanský (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté vedoucího týmu extraligy Třince zvítězili ve 36. kole extraligy v Brně nad domácí Kometou 4:3 po samostatných nájezdech. Ocelářům pomohl výrazně k vítězství útočník Jiří Polanský, který se postaral o všechny čtyři branky svého týmu. Třinec prodloužil úspěšnou šňůru na devět vítězných zápasů a v čele tabulky má před druhým Litvínovem nyní osmibodový náskok.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Hruška z Brna, brankář Třince Šimon Hrubec a kapitán Třince Rostislav Klesla v utkání 36. kola.

Článek

Duelu předcházela minuta ticha za zemřelou brněnskou hokejovou a fotbalovou legendu Vlastimila Bubníka. Kometa bez zraněných opor obránce Kováčika a útočníků Čermáka s Němcem nastoupila s černými páskami na rukávech. Až do konce sezony budou mít Brňané jako připomínku na Bubníka na přilbách číslo 12.

Do zápasu vstoupili aktivněji Oceláři, kteří těžili z chyb protivníka při rozehrávce. Šanci Polanského zhatil hned ve druhé minutě v poslední chvíli Vondráček. Při dalším akci Plíhala, který se vrátil do sestavy po dvou měsících po doléčení zranění, netrefil Žejdl odkrytou branku.

Kometa herně srovnala krok až při přesilovkách. Skóre utkání ale otevřeli hokejisté Třince; ve 12. minutě Draveckého střelu zastavila tyčka a odražený kotouč dorazil do sítě Polanský. Brňané využili v 16. minutě poprvé početní výhodu, Hruška po individuální akci oklamal zadáky Třince a střelou pod horní tyčku vyrovnal.

Nájezdy Kometa nezvládla

Z dravého vstupu do druhé třetiny vytěžila Kometa druhý gól, když Koreisova střela proklouzla brankáři Hrubcovi mezi chrániči do sítě. Ve 33. minutě nabídli domácí hokejisté soupeři luxusní příležitost k vyrovnání. Na trestnou lavici zamířili současně útočníci Honejsek a Hynek Zohorna. Po minutě zužitkoval přesilovku pět na tři Polanský, který důsledně dorážel na brankáře Čiliaka, jenž neudržel pod chrániči kotouč. Třetí gól přidal ve 38. minutě opět Polanský, kterému nechali domácí obránci volnou cestu z rohu kluziště až před branku a snadno skóroval.

Snaha Komety o zvrat narážela v poslední třetině dlouho na pozornou obranu Třince. Srovnat skóre se podařilo až dvě minuty před koncem po Zohornově protiútoku Dočekalovi. V prodloužení se Brňané úspěšně ubránili v oslabení. Nájezdy Třince proměnili Polanský a Nosek, naopak střelci Komety Hynek Zohorna a Honejsek byli neúspěšní.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Oceláři Třinec 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 16. J. Hruška (Ptáček), 22. Koreis (Vondráček), 58. Dočekal (H. Zohorna, Hanzlík) - 12. Polanský (Dravecký, M. Doudera), 34. Polanský, 38. Polanský (Adamský), rozhodující nájezd Polanský. Rozhodčí: Hribik, Homola - Lučan, Kis. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Hájek - Ton, J. Hruška, J. Káňa II - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - Vondráček, Koreis, Burian - Mrázek, Raška, Ostřížek. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.
Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, M. Doudera, Hrabal, Nosek - Hrňa, Klepiš, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Žejdl, Plíhal, Matuš - Chmielewski, M. Růžička, Cienciala. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: