Hlavní obsah

Třinec vyhrál podesáté za sebou, Slavia se dál potápí. Vítězství slaví Litvínov, Sparta i Kometa

Praha
Aktualizováno

Kompletní sedmizápasový program nabídlo v neděli 37. kolo hokejové extraligy. Lídr z Třince vyhrál podesáté za sebou, na svém ledě porazil beznadějně poslední Slavii 5:2. Pátý zápas v řadě vyhrál druhý Litvínov, který na svém ledě udolal Liberec 3:2 v prodloužení. Doma nezaváhala díky výhře 4:2 nad Vítkovicemi ani třetí Sparta. Čtvrtá Kometa zvítězila v Mladé Boleslavi 4:3 v prodloužení a bodovala i ve čtvrtém letošním duelu. Plzeň se vrátila do elitní šestky díky výhře 2:1 nad Olomoucí po samostatných nájezdech. Na sedmou příčku totiž spadl chřipkou decimovaný hradecký Mountfield, který podlehl mistrovskému Zlínu 0:3. Páté Pardubice vyhrály pod vedením klanu Říhů i v Karlových Varech (3:2).

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hráčů Třince z gólu proti Slavii.

Článek
Fotogalerie

Třinečtí hokejisté prodloužili svoji vítěznou sérii už na deset zápasů. Proti poslední Slavii sice na vlastním ledě prohrávali, jenže těsně před koncem první třetiny srovnali a dvěma rychlými góly po přestávce se dostali do rozhodujícího trháku. Dva góly si připsal nejlepší extraligový střelec Erik Hrňa, trefil se i čtyřgólový hrdina z pátečního duelu Jiří Polanský. Slavia ani tentokrát nedokázala vybřednout z mizérie, nevyhrála už v patnácti zápasech za sebou a zůstává suverénně poslední.

Druhý Litvínov doma zvládl otočit duel s Libercem a Bílé Tygry porazil vůbec poprvé v sezóně. Pátou výhru za sebou zařídil Vervě při přesilovce v prodloužení František Lukeš. Liberec bodoval i ve čtvrtém letošním utkání.

Pardubice s Říhou opět vyhrály

Sparta se vrátila na vítěznou vlnu, po porážce v Pardubicích zdolala potřetí v sezóně Vítkovice a slavila pátou výhru z posledních sedmi zápasů. K vítězství pomohl dvěma góly Petr Kumstát, jenž měl stejně jako Tomáš Rolinek prsty ve třech brankách. Blýskl se náhradní brankář Jan Lukáš, který vjel na led jen, aby zlikvidoval trestné střílení Lukáše Zíba. Hostům nepomohlo k bodům ani vyrovnání z 0:2 na 2:2 po dvou přesilovkových gólech Rudolfa Huny. Vítkovice po třech výhrách na přelomu roku utrpěly druhou porážku za sebou.

Tři body na Spartu ztrácí čtvrtá Kometa. Ta v pátek podlehla až po nájezdech lídrovi z Třince a tentokrát musela o vítězství tvrdě bojovat na ledě nováčka z Mladé Boleslavi. Ta prohrála pojedenácté z posledních třinácti utkání. Domácím se povedlo zápas průběžně otočit z 0:2 na 3:2. Brno ale rychle srovnalo a po devatenácti vteřinách prodloužení rozhodl o jeho výhře 4:3 svým druhým gólem v utkání Antonín Honejsek.

Pardubice si ve druhém zápase pod vedením Miloše Říhy seniora a juniora připsaly druhé vítězství. V Karlových Varech už prohrávaly 0:2 a Duda navíc neproměnil trestné střílení. Ve třetí třetině ale Východočeši vystupňovali tlak a po brankách Zohorny, Nahodila a Marcinka zápas otočili. Energie si připsala už čtvrtou porážku v řadě.

Plzeň se vrací do elitní šestky

Plzeň je zpět v elitní šestce. Z množství šancí a tlaku vytěžila jen gól Jana Schleisse z úvodní třetiny. Bez využití zůstala i pětiminutová přesilovka (Jan Jaroměřický dostal za faul kolenem 5 min + do konce utkání). Trest za promarněné šance přišel v závěru zápasu po vyrovnávacím gólu Pavla Patery. Západočeši se ale nakonec radovali z druhé letošní výhry, i když až po nájezdech. Olomouc nepotvrdila střelecké probuzení z páteční přestřelky proti Mladé Boleslavi a nevyužila možnost dostat se před Indiány na sedmou příčku.

Už jen dva body dělí od předkola play off mistrovský Zlín. Žlutomodří zvítězili 3:0 na ledě chřipkou decimovaného hradeckého Mountfieldu, který má ještě dvě odložená utkání k dobru. Berani si připsali druhé vítězství za sebou.

37. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Třinec - Slavia 5:2
Branky: 20. Cienciala, 24. Hrňa, 26. Růžička, 31. Polanský, 34. Hrňa - 9. Bednář, 42. Stránský
Plzeň - Olomouc 2:1 po sam. nájezdech
Branky: 18. Schleiss, rozhodující nájezd Johnson - 57. Patera
Karlovy Vary - Pardubice 2:3
Branky: 23. Vachovec, 34. Balán - 41. Zohorna, 48. Nahodil, 52. Marcinko
Sparta - Vítkovice 4:2
Branky: 7. Kumstát, 10. Rolinek, 35. Kumstát, 60. Pech - 17. Huna, 29. Huna
Litvínov - Liberec 3:2 v prodloužení
Branky: 9. Jurčík, 18. Jánský, 64. Lukeš - 6. Filippi, 46. Vampola
Hradec Králové - Zlín 0:3
Branky: 27. Kubiš, 47. Čech, 50. Matějíček
Mladá Boleslav - Brno 3:4 v prodloužení
Branky: 40. Robar, 42. Bárta, 42. Robar - 4. Ptáček, 5. Honejsek, 43. Vondráček, 61. Honejsek

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články