Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 2:1 SNJohnson rozhodl v nájezdech o výhře Plzně nad Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Schleiss 1 : 0
57. Patera 1 : 1
65. Johnson (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili ve 37. kole extraligy Olomouc 2:1 po samostatných nájezdech a vyhráli teprve druhé z posledních šesti utkání. Domácí sice po první třetině díky trefě Jana Schleisse vedli, ale olomoucký kapitán Pavel Patera tři minuty před koncem běžné hrací doby srovnal a o bonusovém bodu pro Indiány rozhodl v rozstřelu Nicholas Johnson.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Brankář Plzně Matěj Machovský v utkání s Olomoucí.

Článek

Domácí vstoupili do utkání aktivněji, ale nedokázali zužitkovat dvě přesilové hry. Trvaje pořádně vystrašila až bekhendová dorážka Lva v 11. minutě, která jen těsně minula odkrytou olomouckou branku. Hosté poté přečkali další oslabení a v 15. minutě mohli jít do vedení, nekrytý Vyrůbalík ovšem zblízka neprostřelil Machovského. Lépe bruslící Plzeň dostal tři minuty před pauzou do vedení Schleiss, jenž po přesné přihrávce Lva do jízdy skóroval mezi betony.

Na začátku prostřední části vybídl při přečíslení Pletka ke střele z voleje Kratěnu, ale Trvaj se stačil proti jeho bombě včas přesunout. Hosté hrozili z brejků, Kucharczyk však ve 23. minutě zakončil svoji samostatnou akci příliš slabě. O čtyři minuty později si Indiáni vynutili dlouhou přesilovku pět na tři, zvýšit své hubené vedení v ní nedokázali a navíc jí zkrátil svým faulem Mozík.

Po polovině zápasu nováček extraligy s Plzní srovnal herně krok, ale paradoxně otevřenějšího pojetí Olomouce ve středním pásmu využil ve 32. minutě k táhlé střele mířící do břevna Lev. Vzápětí na druhé straně Machovský zlikvidoval pokus mezi kruhy osamoceného Marosze. Hosté se směrem dopředu osmělili, promarnili ale krátkou početní výhodu čtyři na tři a ještě je oslabilo vyloučení Jaroměřského na pět minut za faul kolenem. Od další pohromy Moru zachránil Trvaj, který stačil vyrážečkou v oslabení skvěle zabránit Pletkovi v gólové dorážce.

Do třetí dvacetiminutovky naskočili domácí s jasným cílem přidat druhou branku. Při přečíslení tři na dva ale Pletka ve 44. minutě nejprve trefil levou tyč a z dorážky mířil bekhendem nad. Plzeňský nápor vrcholil ve 47. minutě, kdy po Indrákově nabídce Lev z úhlu pálil do pravé tyče a za chvíli stejnou část olomoucké branky zastavila ránu Jána Sýkory od modré čáry.

Hosté ovšem přečkali i další oslabení a v 57. minutě z ojedinělé šance srovnal po vyražené střele Buce pohodlně Patera. V následném prodloužení Ján Sýkora zamířil v dobré pozici nad a vzápětí neproměnil samostatný únik. O druhém plzeňském bodu rozhodl až vítězný nájezd Johnsona.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Schleiss (Lev, Boháč), rozhodující sam. nájezd Johnson - 57. Patera (Buc). Rozhodčí: Homola, Pavlovič - Frodl, Charvát. Vyloučení: 3:7, navíc Cibák 10 min. a Jaroměřský (oba Olomouc) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4912.
Plzeň: Machovský - Pulpán, Jeřábek, Mozík, Boháč, Kubka, Moravčík - J. Sýkora, Simon, Johnson - Kratěna, Bližňák, Pletka - Indrák, Lev, Schleiss - F. Suchý, T. Sýkora, Kubalík. Trenéři: Michal Straka, J. Špaček a Čihák.
Olomouc: Trvaj - Jaroměřský, Vyrůbalík, Staněk, Houdek, Škůrek, Ondrušek, Rašner - Rác, Marosz, Cibák - T. Rachůnek, Patera, Matai - Zuzin, Herman, Laš - Kucharczyk, J. Knotek, Buc. Trenéři: Fiala a Dopita.

Reklama

Související témata: