Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 2:3Pardubice otočily zápas v Karlových Varech a vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Vachovec 1 : 0
34. Balán (trestné střílení) 2 : 0
41. Zohorna 2 : 1
48. Nahodil 2 : 2
52. Marcinko 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic vyhráli i druhý zápas pod vedením staronového trenéra Miloše Říhy staršího. Přestože v utkání 37. kola extraligy na ledě Karlových Varů prohrávali 0:2, slavili díky obratu ve třetí třetině vítězství 3:2. Energie si tak připsala čtvrtou porážku za sebou.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Pardubický Petr Čáslava (vlevo) v souboji s karlovarským Radkem Dudou.

Článek

Ačkoliv první nebezpečnou střelu zápasu vyslal pardubický mladík Špaček, byli v první třetině aktivnější domácí. Šance si postupně vytvořili Skuhravý, Koblasa a zejména Vojtěch Tomeček, který v 16. minutě v pádu mohl otevřít skóre utkání. Za Východočechy měl ojedinělou příležitost pouze Nahodil.

Útočný hokej pokračoval i v prostředním dějství a Energie svojí herní převahu vyjádřila i brankově. Ve 23. minutě si od mantinelu vybruslil Vachovec a zblízka nedal Kristanovi šanci. Ve 34. minutě fauloval Havlík Balána, který nařízené trestné střílení střelou na vyrážečku proměnil a zvýšil.

Pardubice se rozjely ve třetí třetině

Domácí ještě zvýšili aktivitu, ale příležitosti měli i pardubičtí Špaček a Benák. Západočeši mohli odskočit na tříbrankové vedení ve 37. minutě. Ve vlastním oslabení ujel Duda a jeho příležitost zastavil Benák jen za cenu faulu, po kterém bylo opět nařízeno trestné střílení. Karlovarský kapitán ale efektní zadovkou trefil jen levou tyč.

A Pardubice po 21 vteřinách závěrečného dějství zahájily obrat. U levé tyče zůstal nekrytý Zohorna a poprvé překonal Habala. O sedm minut později chyboval při útočném výletu obránce Jan Tomeček a vzápětí z dorážky srovnal stav Nahodil.

Východočeši vstřelili vítěznou branku v 52. minutě při přesilovce pěti proti třem, při které navíc nemohl naplno bránit Duda, protože zlomil hokejku. Po Sýkorově ráně skóroval snadno z dorážky Marcinko. K vyrovnání Energii nepomohly dvě přesilovky a stav se nezměnil ani v minutu trvající hře bez brankáře. Pardubice tak pod taktovkou nástupce Zdeňka Venery navázaly na páteční domácí výhru nad Spartou.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 2:3 (0:0, 2:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 23. Vachovec (Balán), 34. Balán z trestného střílení - 41. T. Zohorna (Marcinko, Píša), 48. Nahodil (Kaut, Ščotka), 52. Marcinko (P. Sýkora, Benák). Rozhodčí: Šindler, R. Svoboda - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 3745.
Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, J. Tomeček, Redlihs, Šmach, Bičánek, T. Dvořák - D. Hruška, Balán, Vachovec - V. Tomeček, R. Hruška, Duda - Koblasa, Skuhravý, Micka - Gorčík, Heizer, R. Pšurný. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.
Pardubice: Kristan - Gregorc, Čáslava, Benák, Havlík, Píša, Ščotka, Čutta, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, M. Špaček - Radil, Nahodil, Tybor - Gašparovič, Marcinko, Starý - Voženílek, Cetkovský, Kaut. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice