Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 4:2Sparta porazila potřetí v sezóně Vítkovice, rozhodl Kumstát

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kumstát 1 : 0
10. Rolinek 2 : 0
17. Huna 2 : 1
29. Huna 2 : 2
35. Kumstát 3 : 2
60. Pech 4 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty porazili v 37. kole extraligy Vítkovice 4:2 a připsali si třetí výhru nad Ostravany v sezóně. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel Petr Kumstát, tři kanadské body si připsal i Tomáš Rolinek. O obě branky hostů se postaral Rudolf Huna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty (zleva): Petr Kumstát, Juraj Mikuš a Tomáš Rolinek oslavují gól proti Vítkovicím.

Článek

Domácím, v jejichž sestavě se poprvé po návratu z juniorského MS objevil útočník Réway, se vydařil vstup do utkání. Oba týmy sice nejprve nevyužily první přesilové hry, faul Čerešňáka však Sparta již potrestala. V sedmé minutě otevřel skóre po Rolinkově přihrávce Kumstát. V polovině první třetiny si dvojice útočníků role vyměnila a Pražané vedli 2:0.

Vítkovice se do hry vrátily v přesilových hrách. V 17. minutě se na trestné lavici sešli Buchtele s Poláškem a hosté výhodu pět na tři využili. Snížil Huna. Slovenský útočník mohl při pokračující klasické přesilovce vyrovnat, ale Novotný jeho šanci zlikvidoval. Na konci úvodní dvacetiminutovky se proti Klimkovi vytáhl Dolejš.

Výhru pečetil do prázdné brány Pech

Sparta mohla získat klid na své hokejky v dalších početních výhodách, které ale nevyužila, a následně sama v oslabení inkasovala. Ve 29. minutě vyrovnal druhou brankou Huna. Hosté mohli následně přidat další gól, ale Pražané se ubránili a postupně i otřepali z úderu soupeře. Ve 33. minutě trefil Buchtele tyč, vedení na stranu Sparty ale vrátil až následně Kumstát, jemuž opět ideálně přihrával kapitán Rolinek.

Ideální šanci zvýšit své vedení měli domácí ve dvojnásobné početní výhodě, Ostravští se ale 71 sekund ve třech ubránili. I díky tomu, že nevyužili další přesilovky, trnuli v závěrečné dvacetiminutovce. Ve 41. minutě měli hosté výhodu trestného střílení. Lukáš, který na něj nastoupil místo Novotného, však nájezd Zíba zlikvidoval. Sparta nakonec vedení udržela. Poslední slovo měl v 60. minutě Pech, který skóroval do prázdné branky při přesilové hře domácích.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Steel 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Kumstát (Rolinek, Ďaloga), 10. Rolinek (Kumstát, Barinka), 35. Kumstát (Rolinek, Švrček), 60. Pech - 17. Huna (Malec, Roman), 29. Huna (Svačina, Roman). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - Pešek, D. Jelínek. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:2. Diváci: 4678.
Sparta: F. Novotný (40:51 na trestné střílení Lukáš) - Eminger, Polášek, Ďaloga, J. Mikuš, Švrček, Barinka - Réway, J. Hlinka, Klimek - Kumstát, Pech, Rolinek - Forman, Buchtele, Sabolič - M. Procházka, Bahenský, Dvořáček. Trenéři: Jandač a Moták.
Vítkovice: Dolejš - Kovář, Kudělka, Zíb, Malec, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor - T. Svoboda, Burger, Olesz - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Szturc - Kucsera, M. Hlinka, E. Němec. Trenéři: Svozil a Petr.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články