Hlavní obsah

Lukáš vychytal Lukáše. Sparťanský brankář při trestném střílení zažil vteřinu slávy

Martin KézrSport.czPrávo

Sparťanský gólman Jan Lukáš seděl praktický celé utkání s Vítkovicemi na střídačce, přesto se v 51. sekundě třetího dějství stal hrdinou klíčového okamžiku pro výhru Pražanů. Za stavu 3:2 totiž kryl trestné střílení Lukáše Zíba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Jan Lukáš likviduje trestné střílení vítkovického obránce Lukáše Zíba.

Článek

Pouze na ně nahradil Filipa Novotného, který přitom v zápase předvedl 27 úspěšných zásahů. „Pod dojmem toho, jak se našim gólmanům v poslední době daří na nájezdy, jsem zkusil udělat nějakou změnu a vyplatila se," vysvětloval sparťanský trenér Josef Jandač.

„Jak to sudí pískali, kouč se na mě jen podíval a řekl, ať jdu chytat. Ani jsem nevěděl, kdo z Vítkovic pojede, ale věřil jsem si," líčil jednadvacetiletý Lukáš, jenž musel bez pořádné rozcvičky hned na led. „Možná lepší takhle, že jsem nebyl zavařený. Hlídal jsem si střelce, chtěl pálit mezi nohy, ale tam jsem mu to zavřel a pak už neměl šanci, jak jinak zakončit," přibližoval sparťanský náhradník, který stihl v extraligové brance zatím posbírat jen 78 minut.

„Ještě nemám vítězný zápas a tuhle vteřinu slávy za něj počítat nemohu. Pod výhrou je podepsán Filip," usmál se Lukáš, jenž měl koncem týdne pořádný zápřah. „V pátek jsem vůbec poprvé v kariéře odchytal celé utkání za Spartu, v sobotu na střídavý start pomáhal Kladnu a v neděli přišel takový netradiční záskok," vypočítával.

Zíb si svůj nezdar při trestném střílení hodně vyčítal. „Měl jsem na hokejce důležité vyrovnání, jenže bylo z mé strany totálně zmařené. Byl jsem rozhodnutý, co udělám, jenže se mi s pukem nahrnul na hůl i sníh a vlastně nešlo vystřelit," štvalo vítkovického obránce a odmítal vliv rošády sparťanských gólmanů. „Já jsem to zazdil," sypal si popel na hlavu.

Reklama

  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice