Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 3:2 PPLitvínov zdolal Liberec a vyhrál popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Filippi 0 : 1
9. Jurčík 1 : 1
18. Jánský 2 : 1
46. Vampola 2 : 2
64. Lukeš 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zdolali ve 37. kole extraligy Liberec 3:2 v prodloužení a připsali si pátou výhru za sebou. Utkání rozhodl v čase 63:53 v přesilové hře František Lukeš. Vedoucí Třinec se přesto vzdálil druhé Vervě na rozdíl devíti bodu. Bílí Tygři i přes prohru popáté v řadě bodovali.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Litvínova se radují z vítězství

Článek

Domácí začali utkání aktivněji. Už v první minutě prověřil Lašáka střelou z pravého křídla Petružálek a slovenský brankář měl plné ruce práce. V další šanci byl Kubát, který si sjel od modré čáry a vystřelil švihem. V šesté minutě se ale radovali z vedoucí branky hosté. Jurčík prohrál vhazování v obranném pásmu, Filippi se rychle zorientoval, pohotově vypálil a puk skončil za překvapeným Francouzem.

Vyrovnání přišlo poměrně rychle. V deváté minutě Jurčík své předešlé zaváhání napravil, když dorazil se štěstím puk za Lašáka. Poté hráli Liberečtí necelou minutu dvojnásobnou početní výhodu, ale neprosadili se. V 18. minutě tak šli do vedení domácí. Přesilovkovou kombinaci zakončil Jánský, který dorazil puk za ležícího Lašáka.

Úvod druhé části patřil opět Litvínovským. Kubát našel zpoza branky Hübla, Lašák však zakročil levým betonem. Další šanci měl opět na hokejce nejproduktivnější hráč extraligy Hübl, ale liberecký brankář se rychle přemístil a zakročil. Litvínov měl navrch i nadále, ale branku nepřidala ani dvojice Martynek a Jurčík. V 38. minutě domácím zatrnulo, když se po nečekaném odrazu puku od zadního mantinel dostal do šance Balaštík, ale netrefil prázdnou branku.

Ve třetí třetině měli navrch Bílí Tygři. V úvodu prověřil Francouze Bartek rychlou střelou, ale domácí brankář si poradil. V 46. minutě už Vampola propálil od modré čáry Francouze a bylo vyrovnáno. Litvínovský brankář se vyčítavě ohlížel na obránce Frola, který mu zakryl výhled.

Další šanci měl Bakoš, Francouz ale zakročil. V 57. minutě zakončil přečíslení dvou na jednou s Lukešem sám Jánský, ale ztroskotal na libereckém brankáři. V závěru třetí třetiny mohli strhnout vítězství na svou stranu hosté, Radivojevič ani Filippi však neuspěli. V prodloužení při Bulíkově vyloučení využil Litvínov potřetí v utkání přesilovku, když Lukeš propálil Lašáka.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Jurčík (Martynek, T. Pavelka), 18. Jánský (Hübl, Ručinský), 64. Lukeš (Petružálek) - 6. Filippi, 46. Vampola (Radivojevič). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 7:9. Využití: 3:0. Diváci: 4158.
Litvínov: Francouz - Chaloupka, Kubát, Pavlík, T. Pavelka, Štindl, Frolo - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, R. Hanzl, Ručinský - Martynek, Gerhát, Trávníček - Písařík, Šrámek, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Liberec: Lašák - Šimek, Výtisk, Kajínek, Voráček, Gřegořek, Vitásek - Balaštík, Vampola, Radivojevič - Bakoš, Filippi, Bulík - Bartek, P. Jelínek, J. Vlach - Bulíř, T. Urban, Víšek. Trenéři: Čada a M. Černý.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice