Hlavní obsah

Na Lašáka vyzráli jen v přesilovkách. Věřil jsem, že dojde na nájezdy, litoval brankář prohry v prodloužení

Třemi využitými přesilovkami rozhodli hokejisté Litvínova o první výhře nad Libercem v sezóně. Bylo to až ve třetím vzájemném zápase, zároveň druhém na domácím ledě. Vítěznou trefu na 3:2 zaznamenal v prodloužení uznávaný extraligový kanonýr František Lukeš. Velkou zásluhu na tom, že si Bílí Tygři odvezli alespoň bod, měl brankář Ján Lašák.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký brankář Ján Lašák.

Článek

Litvínovští sice nezachytili nástup hostí, ale ještě v první třetině otočili skóre díky dvěma pohotovým brankám. Ústřední postavou první části byl útočník domácích Ondřej Jurčík. Chyboval při vedoucím gólu Liberce, ale brzy vyrovnal na 1:1.

„Zaváhali jsme po buly. Filippi chtěl hrát dopředu, dal mi to do nohy. Nevěděl jsem, kde mám puk. Zamotal se mi mezi nohama. Pokoušel jsem si ho přiklepnout, ale od mantinelu přijel hráč, ťukl do toho a kotouč putoval přímo zpátky k Filippimu, který hezky zakončil," líčil litvínovský forvard.

Při svém střeleckém pokusu o tři minuty později zachoval chladnokrevnost. „Dobrou práci odvedl už Rosťa Martynek. Jel jsem směrem k brance, jak se to učíme na tréninku. Puk se ke mně odrazil od brankářova betonu a jsem rád, že jsem ho propálil," popsal Jurčík.

Jánský: Měli jsme o výsledek obavy

Na jeho trefu ještě navázal Peter Jánský, který v pádu nataženou hokejkou doťukl kotouč za čáru. „Snažil jsem se zasáhnout puk i vleže. Pomohlo i štěstí a byl z toho gól. Celkově jsme ale hodně stříleli. Vytvářeli jsme si tlak a byli jsme často i dva před brankou. Věděli jsme, že Liberec hraje v poslední době dobře, měli jsme před zápasem obavy o výsledek," mínil litvínovský hráč.

Dělovka nejlepšího libereckého střelce Petra Vampoly ale dostala ve třetí třetině Bílé Tygry zpět do zápasu. A souboj dospěl do prodloužení. V něm se prosadil Lukeš, který zlomil liberecký odpor.

„Doufal jsem, že utkání dotáhneme až k nájezdům," svěřil se hostující brankář Ján Lašák. „Byla by to výzva, abychom Litvínov porazili i potřetí. Jednak za soupeře hraje můj kamarád Jakub Petružálek a jednak za něj chytá skvělý Pavel Francouz, specialista na nájezdy. Mohlo to být zajímavé. Bohužel k penaltovému rozstřelu chyběla minuta, takže máme jen bod," uvažoval gólman.

Uznal sílu soupeře v početních výhodách. „Sehráli to výborně, jsou nesmírně silní. O to víc mrzí, že jsme v první třetině sami nevyužili dvě přesilovky pěti proti třem," dodal Lašák.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice