Hlavní obsah

Marný boj, stýskal si Gregor po šestnáctém duelu Slavie bez vítězství

Třinec

Mělo jít o jasný zápas. Rozdíl mezi prvním Třincem a poslední Slavií byl v tabulce hokejové extraligy 46 bodů. Co bylo na papíře, platilo od druhé třetiny, kdy favorit oslavoval čtyři trefy a naštvaného gólmana Furcha přiměl k rezignaci a střídání. Slavia čeká na tříbodový zisk už od 16. listopadu, tedy šestnáct zápasů, venku nebodovala poosmé za sebou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Slavie Dominik Furch inkasuje v Třinci čtvrtý gól.

Článek

Avšak na začátku zápasu Pražané s domácími hráči mávali. „Kdyby nám dala ne jednu, ale dvě, anebo tři branky, nemohli bychom se divit," podotkl zkušený třinecký útočník Jiří Polanský. „Nesmírně nám pomohl vyrovnávací gól Ciencaly čtyři vteřiny před koncem první třetiny. To pro nás byl startovací výstřel," dodal.

Třinec do brankového trháku pak dostal dvěma trefami Erik Hrňa. „Snažím se střílet z každé pozice. Teď mi to tam padá, tak toho využívám, ale žádnou velkou radost ze zápasu nemám," pravil a nadechl se ke kritice. „Dal jsem dva góly, ale hrál jsem špatně. Našemu útoku se nedařilo. Takže musím obzvlášť pochválit kluky ze čtvrté lajny."

Hrňovi pomohly dvě trefy do čela pořadí střelců, protože pardubický Sýkora v Karlových Varech neskóroval. „Nějakou honěnou se Sýkorou nesleduju. Jak na tom jsme, mi hlásí kluci v kabině. Pro mě je důležité, že dávám góly a můj mančaft vyhrává," dodal.

Marný boj

U slávistů zase bylo smutno. „Třinec je z kategorie soupeřů, kteří pro nás jsou těžko zdolatelní. A když v zápase s ním se dopustíme takových chyb, které se nedají omluvit a ani pochopit, pak je to boj marný," posteskl si trenér Dušan Gregor.

Šílených chyb vyrobili slávisté hodně. Ale někdy měli i obyčejnou smůlu. Jako Poletín, který Ocelářům pomohl ke třetí brance. „U mantinelu mi puk skočil, protihráče jsem sice dojel, ale když jsem mu puk odpálil, tak jsem trefil spoluhráče Valacha. Od něho se to odrazilo do branky, Furch s tím nemohl nic dělat."

Poletín odmítl, že by slávisté přijeli do Třince předem poraženi. „Proti takovému soupeři jsme neměli co ztratit, a když se podíváte na tabulku, nemáme už kam klesnout. Můžeme akorát nahoru. Tvrdě pracujeme, ale cestu vzhůru ne a ne najít," povzdechl si.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec