Hlavní obsah

Třinec - Hradec Králové 8:6Střelecké hody, rekord sezóny. A Třinec prodloužil sérii výher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Klepiš 1 : 0
13. Polanský 2 : 0
14. Kukumberg 2 : 1
20. Šimánek 2 : 2
22. Adamský 3 : 2
22. Matuš 4 : 2
24. Mertl 4 : 3
28. Kukumberg 4 : 4
41. Růžička 5 : 4
42. Adamský 6 : 4
44. Klepiš 7 : 4
45. Knotek 7 : 5
47. Cienciala 8 : 5
58. Kudrna 8 : 6
Záznam online reportáže

Třinec
Aktualizováno

Hokejisté Třince vyhráli v dohrávce 35. kola Tipsport extraligy doma nad Hradcem Králové 8:6 a připsali si jedenáctou výhru v řadě. Tabulku po divoké přestřelce s Východočechy vedou o dvanáct bodů před Litvínovem. Čtrnácti zásahy byl o gól překonán rekord sezóny v počtu vstřelených branek. Historické maximum v české nejvyšší soutěži je ještě o tři trefy vyšší.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký útočník David Cienciala se raduje z gólu proti Hradci.

Článek
Fotogalerie

V průběhu první třetiny Třinec vedl po přesilovkových trefách 2:0. Na tu druhou ale rychle odpověděl Kukumberg a při početní převaze hosté srovnali. Hned po pauze Oceláři znovu udeřili - vedli 4:2, ale historie se opakovala, Mountfield snížil. A srovnal!

Ve třetí třetině Slezané vedli dokonce o tři branky, dvakrát skórovali i v oslabení během 17 sekund, ale hosté to ještě nevzdali, znovu korigovali. Ale na body už nedosáhli. Přestřelka přinesla celkem čtrnáct gólů, v žádném jiném zápase v této sezóně podobná úroda nebyla. Nejvíce jich padlo v 11. kole v utkání mezi Spartou a Vítkovicemi (7:6).

V minulosti nejvíce branek v extralize bylo zaznamenáno sedmnáct, a to při utkáních Kladno - Jindřichův Hradec 13:4 (sezóna 93/94 ,13. kolo) a Kladno - Třinec 7:10 (sezóna 95/96, 6. kolo).

Hradec se rychle oklepal

Třinci všechno rychle zapadalo do předzápasové strategie. Klepiš už v sedmé minutě po vyšachování hostujícího čtyřlístku využil trefou do odkryté klece první přesilovku a ve 14. minutě ho napodobil Polanský, který při hře pět na čtyři zblízka dorazil za Kantora Noskovu ránu.

Hradec se i z dvougólové ztráty po chřipkové epidemii a nepovedeném nedělním utkání se Zlínem na ledě lídra ale vykřesal obdivuhodně. Hosté zanedlouho odpověděli rychlým kontrem a Kukumberg z mezikruží zápěstím snížil. Východočeši pookřáli, Šimánek vzápětí v tísni netrefil bránu, ale 30 sekund před koncem úvodního dějství se z první opřel do přihrávky Mertla a další brejk zakončil vyrovnávacím gólem.

Jako přes kopírák

Druhou část vzaly oba týmy jako přes kopírák. Třinec do ní vtrhl jako vítr a ve 22. minutě během pouhých 16 sekund obnovil dvoubrankové vedení: nejprve příklepem bez přípravy zavěsil Adamský a hned po další akci doklepl Hrňovu střelu do tyčky Matuš.

Ale ani tentokrát nepadli hosté do kolen. Ztrátu smazali svojí silnou zbraní, důrazem a orientací v předbrankovém prostoru. Mertl dvě minuty po Matušovi poslal do sítě Pláňkovu zblokovanou střelu, pak Hradci po Orsavově průniku pomohla tyčka a ve 28. minutě Kukumberg posunul v přesilovce pod Hrubcem Jankovo nahození. Třinec mohl z údivu procitnout zásluhou Adamského, ale jeho střela opět jen cinkla o tyč.

Hradec přežil dvě oslabení, třetí část sám začal v početní převaze, ale v ní fatálně zkolaboval a vlastními chybami se připravil o šanci na bodový zisk. Nejdříve si Růžička s pukem snadno nabruslil na střed a zápěstím namířil pod břevno, už za 17 sekund po kiksu hostů přidal ze sólového nájezdu šestý gól Adamský. Soupeře dorazil sedmým zásahem ve 45. minutě Klepiš, který už překonal náhradníka Kacetla.

Gólové hody však pokračovaly. Knotek domácí euforii přibrzdil po skrumáži před Hrubcem pátou trefou, kterou ale brzy negoval třinecký mladík Cienciala. Dvě a půl minuty před koncem ještě závěr zdramatizoval Kudrna, který po parádní kombinaci zasunul puk do prázdné branky. Hosté poslední minutu odehráli bez gólmana, ale víc už nesvedli. Přestože šesti vstřelenými góly vytvořili své sezónní maximum na venkovních hřištích, ani potřetí proti Třinci nebodovali.

Hokejová Tipsport extraliga - dohrávka 35. kola:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 8:6 (2:2, 2:2, 4:2)
Branky a nahrávky: 7. Klepiš (Hrňa, Plíhal), 13. Polanský (Nosek, Klepiš), 22. Adamský (Polanský, Linhart), 22. Matuš (Hrňa, Chmielewski), 41. M. Růžička (Dravecký), 42. Adamský, 44. Klepiš (Plíhal, Orsava), 47. Cienciala (Matuš) - 14. Kukumberg (Dej), 20. Šimánek (Mertl, Vydarený), 24. Mertl (Pláněk, Vašíček), 28. Kukumberg (Pospíšil, Jank), 45. T. Knotek, 58. Kudrna (Šimánek, Mertl). Rozhodčí: Homola, Horák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 4762.
Třinec: Hrubec - Nosek, Klesla, Galvas, Linhart, Foltýn, M. Doudera, Matyáš - Klepiš, Plíhal, Orsava - Dravecký, Polanský, Adamský - Hrňa, Matuš, Chmielewski - Cienciala, M. Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Hradec Králové: Kantor (42. Kacetl) - Dietz, Vydarený, Pilař, Jank, Pláněk, Vašíček - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Kukumberg, Pospíšil - Tvrdík, T. Knotek, Vantuch - P. Beránek, Troliga, Kopta. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články