Hlavní obsah

Hradec nesrazila nemoc, ale hloupost. Sedm gólů jsme jim nabídli, zlobil se Šimánek

Třinec

Nejdřív nemohli hradečtí hokejisté týden hrát kvůli chřipkové epidemii, pak ale museli zvládnout dvě extraligová utkání během dvou dnů. Vyšli z nich pokaždé naprázdno, i když po hodně odlišném průběhu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hráči se radují z gólu proti Hradci.

Článek
Fotogalerie

Doma se Zlínem chyběl Mountfieldu útočný drajv a nedokázal vůbec skórovat, včera v Třinci na bodový zisk nestačilo ani šest gólů. „Proti Zlínu jsme zkusili hokej ošidit, a to se vždycky vymstí. Na Třinec jsme uplatňovali dobrý recept, jenže do naší hry se bohužel vloudily nesmysly a těmi jsme to domácím usnadnili," hodnotil hradecký trenér Peter Draisaitl.

Nechtěl se ale na nic vymlouvat. „Prodělaná nemoc neměla na náš výkon žádný vliv," mínil kouč. „Fyzické síly nám nechyběly, točili jsme čtyři lajny. V Třinci to bylo jiné než minule se Zlínem, protože jsme tolik nedobývali branku soupeře. Když hrajete zezadu a nelítáte po celém hřišti, tak síly pošetříte," doplňoval kapitán Jiří Šimánek.

Oceláři cestou ke své dvanácté výhře v řadě prošli pořádnou přestřelkou. „S nimi to chce hrát z defenzivy, jenže to teď zní jako špatný vtip, když jsme dostali osm gólů a z toho sedm jim nabídli sami," kroutil hlavou Šimánek a litoval, že ani sezónní maximum vstřelených branek na cizím ledě nepřineslo Hradci žádnou radost. „Na takovou porci gólů bychom něco urvat měli. Jenže rozhodla naše nemohoucnost na začátku třetí třetiny."

Mountfield předtím dvakrát srovnal dvougólové manko, ale potom ve vlastní početní výhodě během 17 vteřin opakovaně inkasoval a domácí získali klíčové vedení 6:4. „V přesilovce můžete dostat gól, ale určitě ne dva. Víme, že Třinec v oslabení číhá pečlivě na chybu a my jim puk sami hodíme na hokejky. Nešlo o nějaké vyčerpání po nemoci, tohle byla naše naprostá hloupost," štvalo Šimánka.

Reklama

Související témata: