Hlavní obsah

Vítkovice hlásí další změny v obraně. Z Brna přichází Dlapa, do Slavie míří Šenkeřík

Praha

Poté, co v pondělí přišli o Tomáše Malce, jehož si Kometa stáhla z hostování, hlásí hokejové Vítkovice další změny ve svých obranných řadách. Do aktuálně desátého týmu extraligové tabulky přichází z Brna do konce sezóny Ondřej Dlapa. Kabinu ostravského celku naopak opouští jiný zadák Petr Šenkeřík, jenž ročník dohraje na hostování v pražské Slavii.

Foto: www.hc-slavia.cz

Obránce Petr Šenkeřík se vrací do Slavie.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Dlapa extraligu poprvé okusil v roce 2011 v dresu Brna, v domácí nejvyšší soutěži dosud dres jiného týmu neoblékl. To se ovšem nyní změní. „Je to mladý, velký a silný obránce. Má svou kvalitu, proto také o něj měly zájem i jiné kluby. Tomáše Malce nám sice Kometa nenechala, ale když se naskytla příležitost mít Dlapu, tak jsme po ní sáhli," uvedl pro oficiální stránky Vítkovic jejich trenér Ladislav Svozil. V aktuální sezóně odehrál Dlapa třicet extraligových zápasů, v nichž vstřelil jeden gól a přidal dvě asistence.

Pro Šenkeříka není Slavia novým prostředím, právě z ní totiž před tímto ročníkem zamířil do Vítkovic. Nyní se k sešívaným vrací, poslednímu týmu soutěže vypomůže v rámci hostování do konce sezóny.

„Věříme, že jeho herní projev by mohl pomoci našim obranným řadám," řekl pro webové stránky Slavie majitel klubu Vladimír Pitter. Šenkeřík, jenž za Vítkovice nastoupil k pětadvaceti zápasům s bilancí gólu a šesti asistencí, by měl za Slavii poprvé nastoupit v pátek v Brně.

Reklama