Hlavní obsah

Slavia - Pardubice 1:6Mizérie nebere konce! Slavia utrpěla další debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. P. Sýkora 0 : 1
20. Benák 0 : 2
22. Benák 0 : 3
26. Starý 0 : 4
30. Radil 0 : 5
38. P. Sýkora 0 : 6
50. Kolář 1 : 6
Záznam online reportáže

mm, škvČTKSport.cz
Aktualizováno

Hluboká je krize hokejistů Slavie. V dohrávce 16. kola Tipsport extraligy podlehli Pražané na svém ledě Pardubicím vysoko 1:6 a zůstávají usazeni na dně tabulky. V posledních třech duelech Slavia dohromady inkasovala osmnáct branek. Naopak Východočeši po příchodu trenéra Miloše Říhy staršího na střídačku vyhráli i třetí zápas v řadě a upevnili si v soutěži pátou pozici.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Pardubický obránce Václav Benák (uprostřed) střílí druhý gól. Zleva Daniel Krejčí ze Slavie a brankář sešívaných Adam Svoboda.

Článek
Fotogalerie

Hrozivá šňůra Pražanů narůstá. Po šesti porážkách za sebou čekají na tříbodový zisk od 16. listopadu, tedy už 17 zápasů.

Slavia nastoupila ve speciálních sešívaných dresech, na kterých vedle bílé nahradila tradiční červenou zlatá. Z následné aukce a jejího výtěžku klub přispěje dětem na atletickou onkologickou olympiádu.

Pražané se mohli ve druhé minutě dostat do vedení, ale Kolaříkova střela od modré čáry trefila horní tyč branky Vejmelky, který poprvé po Říhově příchodu dostal přednost před Kristanem. Na druhé straně při vyloučení Jiřího Doležala musel Svoboda krýt nepříjemné nahození Benáka.

Hosté se ubránili při Kautově trestu a ve 12. minutě se ujali vedení. Zohorna se prokličkoval do útočného pásma, přihrál osamocenému Sýkorovi, který blafákem do bekhendu překonal Svobodu. Pražané ze svého náporu při dalším Kautově vyloučení vyrovnání nevytěžili, Knot trefil opět jen tyč.

V 19. minutě při signalizovaném vyloučení Tomáše Doležala ještě hákoval Sýkoru při šanci Vlasák a hosté mohli hrát celé dvě minuty v pěti proti třem. Výhodu po 56 vteřinách zužitkoval Benák, který naznačil střelu z pravého kruhu, vylepšil si střeleckou pozici a zavěsil pod horní tyč.

Svoboda nedochytal, Sýkora znovu králem střelců

V druhé třetině už se zápas změnil v exhibici hostů. Ve 22. minutě při Knotově trestu vypálil tvrdě Tybor a Benák doklepl puk do prázdné branky. Za čtyři minuty se natlačil do středu hřiště Tybor a Starý z mezikruží přidal Pražanům další direkt. Snížit se pokoušel Vlasák, ale Vejmelku neprostřelil.

Radovali se opět hosté. Při Bednářově pobytu na trestné lavici se trefil z pravého kruhu do levého horního rohu Radil a Svoboda přenechal své místo Furchovi. Ten sice kryl úniky Tybora v 35. minutě i Sýkory v oslabení v 38. minutě, ale hned následující vteřiny dokumentovaly rozpoložení Slavie. Zohorna obral za brankou snadno o puk Valacha, uvolnil Sýkoru, který se 23. trefou v sezóně vrátil do čela tabulky střelců před třineckého Hrňu.

Osmnáctiletý Vejmelka se při svém sedmém extraligovém startu první nuly nedočkal. V úvodu třetí třetiny jej sice Veselý nepřekonal, ale v 50. minutě už Kolář ano. Útočník hostující ve Slavii z Pardubic se prohnal mezi bránícími hráči a blafákem do bekhendu snížil. Více zmírnit výsledek se už Slavii nepodařilo.

Hokejová Tipsport extraliga - dohrávka 16. kola:
HC Slavia Praha - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:6 (0:2, 0:4, 1:0)
Branky a nahrávky: 50. Kolář (Beňovič) - 12. P. Sýkora (T. Zohorna, Píša), 20. Benák (Píša, P. Sýkora), 22. Benák (Tybor, Radil), 26. Starý (Tybor, Cetkovský), 30. Radil (Benák), 38. P. Sýkora (T. Zohorna). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 3758.
Slavia: A. Svoboda (30. Furch) - Knot, Kolařík, A. Růžička, Štich, Valach, Krejčí, Beňovič - Stránský, Bednář, Sklenář - T. Doležal, Vlasák, J. Doležal - Holec, Vas, Kolář - J. Veselý, Klhůfek. Trenéři: Gregor a J. Beránek.
Pardubice: Vejmelka - Píša, Čáslava, Benák, Havlík, Čutta, Ščotka, Gregorc, Korím - P. Sýkora, Marcinko, T. Zohorna - Radil, Nahodil, Kaut - Tybor, Cetkovský, Starý - Gašparovič, M. Špaček, Půhoný. Trenéři: Říha st. a Říha ml.

Reklama