Hlavní obsah

Buďme rádi za tři body, oddechl si vítkovický tahoun Svačina

Ostrava

Gól a dvě asistence nejproduktivnějšího hráče Vladimíra Svačiny dopomohly hokejistům Vítkovic k cenné výhře 4:1 nad Mladou Boleslaví. Ostravané jí nováčka setřásli z dohledu a získali tři důležité body v honbě za účastí v play off.

Foto: Adolf Horsinka, ČTK

Milan Mikulík z Mladé Boleslavi (vlevo) stíhá vítkovického Vladimíra Svačinu.

Článek

I když do konce základní části schází ještě čtrnáct kol, kouč Ladislav Svozil nemusel ve vítkovické kabině význam utkání s Mladou Boleslaví zdůrazňovat žádným proslovem. "Jak pro ně, tak pro nás to byl zápas play off. Sezona se rychle chýlí ke konci, byl to strašně důležitý zápas. A proto buďme rádi za tři body, protože těch šancí zase tolik nebylo," řekl Svačina.

Na Svačinovu řadu s Romanem a Hunou je v Ostravě spolehnutí. Tahoun vítkovické družiny neměl prsty jen u jednoho gólu, tři zbylé však zařídil. "Mně se hrálo dobře první třetinu. Druhou to bylo hodně bez puku takové nahánění, ale tím, že jsme dali na začátku třetí třetiny třetí gól, už to bylo zase dobré. Věděli jsme, že to nebude nic lehkého, a oni to dokázali, jednoduše jsme se přes ně neprosazovali, a proto si musíme vážit toho výsledku," zopakoval Svačina, který má na kontě po dnešku 13 gólů a 21 asistencí.

Podle Svačiny bylo rozhodující, že Vítkovice zužitkovaly hned první přesilovou hru. Čekaly na ni ale až do poslední minuty druhé třetiny. "Před koncem druhé třetiny to bylo na vyloučení 3:0, věděli jsme, že rozhodčí něco písknou i na druhou stranu. To se potvrdilo a my jsme to potrestali. Spadlo nám to tam naštěstí hned na začátku třetí třetiny a zase se to uklidnilo," dodal Svačina.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín